0

Een deurremmer voor de Liebherr WTPes 5972 via Cavepromotor

Liebherr WTPes 5972 Vinidor

In de horeca werkt men het liefst met een Liebherr Liebherr WTPes 5972 Vinidor. Nou en zult u denken. Toch is het iets om even bij stil te staan. Deze wijnklimaatkast helpt sommeliers om tot uitmuntende prestaties te komen. Zij hebben de wijnen bij de gerechten geselecteerd, maar zijn afhankelijk van de serveertemperatuur. En dan heb je een drukke dag en heb je 30 verschillende tafels met rode wijn en wilt ze na opening terug bewaren op serveertemperatuur. Geen probleem voor de WTPes 5972, want deze heeft twee afgesloten wijncompartimenten. In elk compartiment zit een treklade waar 30 flessen rechtop in bewaard kunnen worden. In de praktijk worden in het bovenste gedeelte de rode wijnen bewaard op serveertemperatuur. In het onderste gedeelte de witte wijn en rosé. En in dit onderste deel bestaat ook nog ruimte om rode wijnen op keldertemperatuur te laten rijpen. 

De WTPes 5972 zorgt niet alleen voor een juiste serveertemperatuur, maar zorgt ook voor het filteren van omgevingsgeuren. Tevens wordt de luchtvochtigheidsgraad ook bijgestuurd doordat de sommelier de ventilator laat draaien. In ons klimaat is het niet nodig om de luchtvochtigheidsgraad te verhogen met lavastenen. Ten zij er een zeer actieve airconditioning staat te draaien. Wanneer de wijnklimaatkast wordt gekocht via Cavepromotor, wordt er ook een digitale hygrometer meegeleverd. Aanvankelijk wordt deze tussen de liggende flessen geplaatst, maar na verloop van tijd wordt deze met de magneetsticker geplaatst op het bedieningspaneel.

De optimale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 60% en 70%, maar schommelingen naar boven en beneden komen regelmatig voor. Het is aan de sommelier om extreme afwijkingen in het oog te houden. Dan zijn er ook nog de omgevingtrillingen waar de wijnklimaatkast zelf niets aan kan doen. Liebherr heeft al het mogelijke gedaan om te zorgen voor een trillingsvrije compressor en geluidsarme onderdelen. De omgevingstrillingen worden via de stelpoten doorgegeven aan de wijnklimaatkast. Hierdoor zijn de wijn die moeten rijpen continue in beweging. De rust die nodig is voor het optimale rijpen, moeten de wijnen ontberen. Mensen die een wijnkelder hebben en een wijnklimaatkast en dezelfde wijn laten rijpen, zullen een smaakverschil waarnemen. Om dit probleem te ondervangen, heeft Cavepromotor Vibration Reduction Blocks laten ontwikkelen. Deze worden onder de poten van de wijnkast geplaatst en absorberen 95% van de omgevingstrillingen. In de praktijk laten horecagelegenheden de WTPes 5972 plaatsen en gaan zij dit niet zelf doen. De wijnklimaatkast is uitgevoerd in edelstaal of geborsteld RVS. Het is zonde als de wijnklimaatkast al beschadigd is, voordat deze echte prestaties neer kan zetten.