Pakhuis Delft
Image default
Huishoudelijk

Hoe los je zelf een stroomstoring in huis op

Het is altijd erg vervelend als je thuis zonder stroom komt te zitten, je kan geen koffie meer maken en je kan ook geen wasje draaien. Hoe ontstaat zo een stroomstoring nou eigenlijk? En kan je dit ook voorkomen? Nog belangrijker is of je zelf nou een stroomstoring kan oplossen of niet. Alle antwoorden kan je hier vinden.

Op deze manieren kan een stroomstoring ontstaan

Een stroomstoring kan ontstaan op tal van manieren maar er zijn natuurlijk wel veel voorkomende manieren. Een veel voorkomende manier dat een stroomstoring ontstaat is schade aan elektra of elektra wat versleten is. Als elektra kapot of versleten is dan kan er een draadje uit de kabel komen, als dit in contact komt met een andere draad dan ontstaat er dus een stroomstoring. Een kapotte kabel ontstaat vaak door ouderdom of omdat het per ongeluk kapot is gemaakt tijdens werkzaamheden. Een stroomstoring ontstaat ook vaak door overbelasting. Hierbij moet een groepenkast meer stroom leveren dan wat hij eigenlijk aankan.

Is een stroomstoring te voorkomen?

Heel simpel is een stroomstoring niet te voorkomen. Stroomstoringen kunnen altijd optreden maar wel door goed onderhoud kan je een stroomstoring lang voorkomen.

Zelf een stroomstoring oplossen doe je zo

Een stroomstoring kan je simpel proberen op te lossen door alle elektrische apparaten uit de contactdozen te halen. Je moet namelijk kijken of het niet aan overbelasting ligt of aan schade. Hierna kan je de stroom weer proberen aan te zetten. Eén voor één kan je apparaten weer aansluiten en dit kan je blijven doen tot de stroom weer uitvalt. Als de stroom weer uitvalt moet je het laatst aangesloten apparaat bekijken op schade, is dit niet het geval dan kan je deze weer aansluiten. Als de stroom weer uitvalt dan is het overbelasting of een ander probleem. Je kan dat beter contact opnemen met een gespecialiseerde elektricen.