Pakhuis Delft
Image default
Verbouwen

Lees hier alles over vinyl vloeren en pvc vloeren

Vinylvloeren is de meest voorkomende vorm van veerkrachtige vloeren en veruit het meest populaire vloermateriaal in Nederland. Vaak zijn veerkrachtige vloeren en vinylvloeren twee verwisselbare termen.

Vinylvloeren zijn er in zowel low end als high-end types. Low-end vinylvloeren worden vaak aanbevolen als u het minst dure type vloerbedekking wilt hebben. Echter, high-end vinylvloeren kunnen ook concurreren met dure vloeren zoals hardhout in zowel kwaliteit als uitstraling. 

Welke materialen worden er gebruikt bij een vinylvloer

Vinylvloeren zijn samengesteld uit verschillende hoeveelheden vinyl. Deze zijn ofwel in massieve of composiet soorten vinyl. Massief vinyl is samengesteld uit vinyl stukken in een vinyl basis, terwijl composiet vinyl is gemaakt van vinyl stukken ingebed in niet-vinyl vulstoffen. De duurdere en duurzamere van deze twee soorten vinyl is massief vinyl. Vloeren van goede kwaliteit bevatten een hogere hoeveelheid vinylcomponenten. Wil je graag meer informatie over vloeren? Bekijk dan eens de website van vloerenbaas.nl.

Slijtlaag is de beschermende toplaag die in alle vinylvloeren te vinden is. Dit is ofwel in urethaan, dat is duidelijk en zonder waslaag of alles in vinyl. Het type vinyl is beter bestand tegen vlekken en krassen. Het kan echter gemakkelijker zijn glans verliezen dan de urethaan beschermende topping. Een glanzende vloer kan glad worden en kan gevaarlijk zijn, vooral bij gebruik in de badkamer. Beide soorten beschermende toppings kunnen na verloop van tijd slijten en kunnen dof worden, tenzij er regelmatig was wordt aangebracht.

Vloeren in verschillende diktes en stijlen beschikbaar

Alle vinylvloeren hebben een kussenrug, die in verschillende diktes verkrijgbaar is. Deze eigenschap is waardevol, vooral wanneer vinyl wordt geïnstalleerd in de keuken waar er een hogere neiging is tot het laten vallen van breekbaar materiaal. Helaas is het zo dat hoe dikker de kussenrug is, hoe makkelijker de vloer last kan hebben van deuken. Om dit probleem op te lossen, kunt u kiezen voor gestructureerde vinyloppervlakken om de deuken te camoufleren.

Vinylvloeren zijn er in twee vormen. Deze zijn in tegel- en plaatvorm. De meeste mensen die hun eigen installaties doen, geven de voorkeur aan het gebruik van vinyltegels. Deze zijn gemakkelijker en sneller te installeren. De meeste vinyltegels worden geleverd met een zelfklevende achterzijde die een installateur moet afpellen, op de vloer plaatsen en vastplakken. Het oppervlak waarop het vinyl wordt geplaatst moet schoon en glad zijn om een goede en strakke pasvorm te krijgen.

Anderen hebben een viltrug en het aanbrengen van lijm op het vloeroppervlak is nodig voor de installatie. Dit type is echter zeer moeilijk te verwijderen als het moet worden vervangen. Er is ook een soort vinylrug, die alleen aan de randen moet worden gelijmd en die gemakkelijk kan worden verwijderd als vervanging nodig is. Vinylplaat kost daarentegen meer dan tegels per vierkante meter. Dit vraagt ook meer tijd en motivatie om te installeren. Een gemiddelde doe-het-zelver kan het installeren van vellen vinyl iets moeilijker vinden.

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/