Pakhuis Delft
Image default
Gezondheid

Welke uitwerking heeft fysiotherapie op diabetes type I en II?

Diabetes mellitus, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd, is een aandoening die ervoor zorgt dat uw lichaam zijn bloedsuikergehalte (glucoseniveau) niet meer kan controleren. De aanleiding hiervoor is een probleem met het hormoon insuline; deze wordt niet meer aangemaakt, of uw lichaam reageert er niet meer op. Zoals u waarschijnlijk wel weet, bestaan er twee soorten diabetes: type I en type II. Negentig procent van de diabetespatiënten is gediagnosticeerd met diabetes type II. Specialistische fysiotherapie bij diabetes weet het verloop van deze ziekte positief te beïnvloeden.

Speciale beweegprogramma’s, geschikt voor type I en type II

Overweegt u fysiotherapie bij diabetes? Dergelijke speciale behandelprogramma’s, zoals aangeboden door het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark, is zinvol bij beide typen diabetes. Alhoewel deze varianten een andere oorzaak kennen -type I is een auto-immuunziekte en kan nooit voorkomen worden, terwijl type II voornamelijk met leefstijl te maken heeft-, heeft bewegen een positieve uitwerking op het verloop van beide varianten. Naast bewegen is het bovendien belangrijk dat u stopt met roken en een gezond eetpatroon hanteert.

 

 

Een twaalfweeks beweegprogramma met erkende langetermijneffecten

Het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark biedt geïnteresseerden een groepsprogramma voor fysiotherapie bij diabetes. Het programma heeft een duur van twaalf weken en wordt verzorgd door gecertificeerde therapeuten. Deze werken gedurende de loop van het programma samen met andere medici, zoals uw huisarts, diëtist en diabetesverpleegkundige. Het zorgvuldig opgezette beweegprogramma heeft bewezen gunstige langetermijneffecten. Dat geldt overigens ook voor dry needling, wat wij in onze praktijk nabij Veenendaal ook toepassen.

 

Dry needling in de buurt van Veenendaal en tal van andere behandelmogelijkheden

Bij dit fysiotherapeutische centrum kunt u overigens terecht voor nog meer behandelingen, zoals manuele therapie, bekkenbodemfysiotherapie en dry needling in regio Veenendaal. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van naalden (zonder vloeistof) of pijnlijke spierknopen los te maken en (langdurige) spierklachten op te heffen. Zo wordt bewegen voor u een stuk makkelijker. Bent u geïnteresseerd in dry needling in de omgeving van Veenendaal, het diabetesprogramma of een andere behandeling? Aanmelden kan via de website of telefonisch.