Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

5 tips om je tuin zomerklaar te maken

 

De lente komt er met rasse schreden aan. Meteen het ogenblik om in de tuin te ravotten. Wellicht heb je in de herfst en in de winter nauwelijks de handen uit de mouwen gestoken om iets te doen in de tuin en ligt alles er maar verlaten bij. Maar met de eerste zonnestralen kriebelt het weer om in de tuin te harken. Enkele praktische tips om je tuin en bijhorende tuinmeubelen een hoofdrol te laten spelen. Een meubelmaker in Oosterhout kan je hierbij een handje helpen.

Tip 1: Bekijk het gras als je over een gazon beschikt

De kans is vrij groot dat het gras in de tuin er ooit fraaier heeft uitgezien in het verleden. Hoog tijd om het gazon een beetje levendiger te laten stralen. In het voorjaar is het de beste tijd om te bemesten. Eens het gras weer gegroeid is, kan je best de grasmaaier weer uit de opslagruimte halen. Een kleine hint. Zorg wel dat het niet meer vriest. Zo voorkom je problemen met de grasmaaier.

Tip 2: Tuinmeubelen in alle maten en gewichten

Geen tuin zonder mooie tuinmeubelen. Wie beroep doet op een meubelmaker in Oosterhout kan alle kanten uit op gebied van tuinmeubelen. Zowel op vlak van kleuren als verschillende soorten. Tracht voor jezelf je persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Houten tuinmeubels zijn nog steeds door heel veel mensen gewild met teak als de favoriete houtsoort. Dat heeft ook te maken omdat deze houtsoort nauwelijks onderhoud vergt. Laat je adviseren door een meubelmaker in Oosterhout hierover.

Tip 3: Onkruid verwijderen is een must

Als de temperaturen in de lente beginnen op te lopen, dan schiet het onkruid als een komeet omhoog. Het verwijderen van onkruid is een van die klusjes die niet over het hoofd mogen worden gezien. Eens het onkruid gewied is het makkelijk om het ook bij te houden. Milieuvriendelijk onkruidzout biedt een uitstekend alternatief.

Tip 4: Opgeruimd staat netjes

Eens het gazon er lekker mooi bij ligt en je het onkruid hebt verwijderd, is het hoog tijd om tussendoor de tuin op te ruimen en schoon te maken. Neem de hark en tuinhandschoenen om vuil en losse bladeren tussen de planten op te schonen en te verwijderen.

Tip 5: Breng een bezoekje aan een meubelmaker in Oosterhout

Het voorbereidend werk zit erop, maar je ziet nog enkele kale plekken. Het juiste moment om je tuin wat meer op te fleuren. Struin eens rond in een plantencentrum of bij een meubelmaker in Oosterhout om nieuwe ideetjes op te doen.