Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

6 barbecue fouten die bijna iedereen maakt

Barbecueën, wie houdt er niet van? Echter zijn er een aantal fouten die bijna iedere ‘chef kok’ maakt achter de barbecue. Leer goed van de onderstaande fouten om te shinen tijdens uw volgende barbecue.

1. U start de barbecue niet op het juiste moment.

Een barbecue aansteken en wachten tot hij op kooktemperatuur is, duurt allebei ongeveer 30 minuten. Als u wacht tot uw gasten arriveren, zullen zij alleen maar blijven hangen en zich volproppen met hapjes voor het hoofdgerecht. Hij moet vroeg worden aangestoken, het koken moet beginnen zodra de kolen klaar zijn, en de maaltijd moet warm worden gehouden in een lage oven, indien nodig licht afgedekt met folie.

2. Na het aansteken van de barbecue voegt u de maaltijd toe.

Vlees erop leggen als de barbecue nog heet is, leidt tot verbrande buitenkanten en ongekookte binnenkanten. Al het andere (zoals worstjes en kipdrumsticks) kunt u het beste op het vuur leggen als de vlammen zijn gedoofd en de sintels wit zijn, met uitzondering van biefstukken of snel gegaarde karbonades.

3. U kookt het voedsel niet lang genoeg.

Zorg ervoor dat het vlees voldoende lang gaart op de barbecue, want het kan gaar lijken maar van binnen nog rauw zijn. Controleer de interne temperatuur met een digitale thermometer (65°C voor rund- en varkensvlees, en 70°C voor gevogelte).

4. U kookt niet voor terwijl dat wel zou moeten.

Sommige voedingsmiddelen, zoals worst, hebben baat bij voorgaren om hun sappige textuur te behouden. Als ze helemaal gaar zijn, pocheert u ze in bouillon voordat u ze grilt tot ze bruin zijn. Het alternatief is om te beginnen met koken op de barbecue, ze op een bakplaat te leggen en ze vervolgens in de oven te garen.

5. U bereidt voedsel te lang.

Laat niets aanbranden, want niemand houdt van een droge hamburger. Volg het bovenstaande advies om dit te voorkomen.

6. U betaalt te veel voor uw barbecue.

Te veel betalen voor een barbecue komt nog te vaak voor. Er zijn dagelijks enorm veel BBQ aanbiedingen te vinden waardoor het zonde is om hier niet van te profiteren. Het is vaak al snel mogelijk om honderden euro’s te besparen op een barbecue van de beste merken.