Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Bartafels: ideaal in elk huis

Bartafels zijn eigenlijk ideaal voor in ieder huis. Je kan gaan voor een losse tafel, maar ook voor een set met stoelen of krukken. Je hebt ook de mogelijkheid om je tafel te betrekken bij je keuken en daardoor een soort verlenging te maken van je keuken. Maar wat maakt dat je dit type tafel eigenlijk niet kan missen in je huis? Hieronder lees je er alles over. 

Welke soorten bartafels zijn er? 

De meest gangbare bartafels waar we tegenwoordig uit kunnen kiezen zijn de verlengde van de keukens met hetzelfde keukenblad, van hout of van metaal. Natuurlijk zijn er ook andere materialen, maar dit zijn de meest bekende materialen die gebruikt worden voor de tafels. Het is echt een tafel die staat voor gezelligheid en ruimte creëert om te borrelen, een wijntje te drinken of een gesprek te kunnen voeren terwijl er ook eten klaar wordt gemaakt. 

Wat is de hoogte van de gemiddelde bartafel? 

Als je op zoek gaat naar bartafels dan zal je zien dat er verschillende hoogtes zijn waaruit je kan kiezen. De meeste bartafels zijn tussen de 75 centimeter en 105 centimeter hoog. Laat je jouw tafel aansluiten op je aanrechtblad? Kies er dan voor dat hij gelijkloopt met je aanrechtblad en niet een paar centimeter verschild. Op die manier heb je extra werkruimte, maar creëert het ook één geheel in de keuken. 

Wat is de ideale diepte van een bartafel? 

Een diep blad is bij een bartafel altijd erg fijn omdat je zo lekker kan tafelen eraan, maar je kan het ook gebruiken als extra werkblad in je keuken. Het meest ideaal is als een losstaande tafel met de lange zijde tegen een dichte muur of wand aan plaatst. Op die manier is de diepte van 75 centimeter ideaal. 

Maar waarom zijn bartafels ideaal in elk huis? 

Eigenlijk zijn er best wel wat redenen om zo’n tafel in huis te plaatsen. In de keuken is een hoge tafel zoals zo’n tafel ideaal om met gasten lekker te kletsen terwijl er gekookt wordt. ’s Ochtends kan je met je kinderen aan de hoge tafel ontbijten of even lunchen. Daarnaast neemt een bartafel ook nog eens weinig ruimte in, want de barkrukken en stoelen schuif je eronder en hij sluit aan op je keuken waardoor hij niet individueel in een ruimte staat. Dit is dan ook ideaal als je bijvoorbeeld klein woont of een kleine keuken hebt. 

Je kan daarnaast zo’n tafel ook als eettafel gebruiken door hem groter te maken dan gebruikelijk is, maar wel aan te laten sluiten op je keuken. Je kan ook eenvoudig de look van je tafel aan laten sluiten bij de sfeer van je keuken. Ook kan je kijken of je een kookeiland hebt die je gebruikt als bartafel. Eigenlijk kan je bartafels in elke woning combineren in een keuken of losstaand bij een muur om ruimte te besparen, maar ook juist te creëren. In ieder geval geeft een bartafel altijd gezelligheid en de mogelijkheid om lekker te tafelen op een nonchalante manier.