Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

De ultieme mancave in 2022

Vele mannen dromen ervan om een ultieme mannengrot voor mannenzaken te hebben. Een plek waar iedere man zichzelf kan zijn, vrienden kan ontvangen, er gezellig en ontspannen kan relaxen en mannendingen doen zoals naar sportevenementen kijken. Hedendaags gaat dit verder dan een simpele ruimte alleen. Het is een kamer met een praktische aankleding waar alle dromen van de man uit gaan komen. Het is door de jaren heen een steeds populairdere ruimte in huis geworden voor de mannen. Hierbij kan gedacht worden aan een persoonlijke kamer waarin je jezelf terug kunt trekken en welke voorzien is van minimaal een minibar, een bioscoop en een speeltafel waar iedere man van kan genieten. Afgezien van het budget wat je te besteden hebt, kan het realiseren van een mancave nogal een uitdaging zijn. Het vereist plannen en de nodige aanpassingen en daarbij arbeid. Wij hebben in ieder geval wat tips om je te helpen bij het vormen van jouw ultieme mancave in of aan huis. 

Selecteer jouw ultieme mancave thema

Alvorens je begint met verbouwen of het aankleden van een ruimte die bestemd is voor alleen jouw en je vrienden, dien je na te denken over wat voor thema of motief je voor je mannenhol hebt. Begin met de basis oftewel het casco van de ruimte. Is dit degelijk opgebouwd? Het plat dak isoleren buitenzijde is reeds verricht? Zonnepanelen aanwezig? Verwarming in orde? Voldoende stopcontacten? Slot aanwezig? Ramen in orde? Vloer is degelijk? Wil je een spiegel op maat in de badkamer of woonkamer bouwen?

Is deze basis in orde? Start dan met het selecteren van een thema wat bij jouw past, waarbij onderstaand een aantal ideeën zijn voorgelegd om uit te kiezen en waar mannen echt van houden:

-Games

-Jacht

-Sport

-Muziek

-Business

-Mannen wellness

-Science

-Science fiction

-Vintage

-Bar

Het thema bepaald namelijk het algehele ontwerp, de aankleding, wat voor apparatuur je in de ruimte plaatst, de soort meubels, woonaccessoires, zoals een moderne badkamerspiegel etc. Houdt je bijvoorbeeld enorm van muziek of games, verkies dan een plek waar je ontspannen kunt zitten en voorzien bent van de nodige apparatuur zoals schermen, hardware en meubels om dit fatsoenlijk te kunnen doen. Vergeet hierbij niet om glaswol isolatie aan te brengen of andere geluidsisolerende materialen om zodoende de rest van het huishouden of de buren niet te verstoren met de muziek of andere geluiden die er voortgebracht worden. Tevens behoudt je het daardoor lekker warm tijdens de wintermaanden en koel gedurende de zomerdagen. 

Maak de boel ruimtelijk

Indien je niet zoveel ruimte te besteden hebt aan jouw mancave, maar ook indien dat wel het geval is, zet dan in plaats van banken, stoelen en ander meubilair in het midden van je cave langs de rand van de ruimte zoals langs de muur of bij een raam. Het houdt de ruimte overzichtelijk, ruimtelijk en in evenwicht. Verkies een mooie pooltafel in het midden van de kamer of een speeltafel. Plaats de bar aan de zijkant, spiegels in krappe ruimtes om zodoende deze ruimte groter te laten ogen, verkies hangende kasten met muurbeugels met als doel de ruimte te maximaliseren. Verkies goede verlichting door lampen te installeren die bij de ruimte passen. 

 

https://www.pakhuisdelft.nl/de-ultieme-man-cave/