Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Gordijnen brengen sfeer en rust in huis

Gordijnen scheppen sfeer in je woonkamer. Door het juiste gordijn te kiezen, kun je de kamer goed inrichten, de kamer warmte geven en de interieurdecoratie de finishing touch geven. Er is een breed assortiment aan kleuren en stoffen. Je kunt kiezen voor vitrages, ”inbetweens” of verduisteringsgordijnen. Deze laatste zijn vooral nuttig in slaapkamers. Sommige stoffen hebben ook een geluidsabsorberende werking, waardoor ze ook een gevoel van rust in de kamer brengen.

Meer privacy

Verduisteringsgordijnen worden voornamelijk gebruikt om de kamer te verduisteren en privacy te bieden. Naast deze functie, wil je natuurlijk ook dat ze de binnenruimte van de kamer verrijken. Bij ilumio.nl bieden ze een verscheidenheid aan stoffen, patronen en opties om je verduisteringsgordijnen perfect bij je binnenruimte te laten passen. Daarom zijn er voor iedereen en voor elk interieur geschikte gordijnen te vinden.

Wat zijn”inbetween” gordijnen

Het zijn doorschijnende gordijnen genoemd, die als het gaat om stof tussen verduisteringsgordijnen en vitrages zitten. Ze zijn iets dikker dan vitrage, maar dunner dan het gordijn. Dit type gordijn kan daglicht filteren en zorgen voor meer privacy in de kamer. Doorschijnende gordijnen worden vaak gecombineerd met andere raamdecoraties.

De inkijk beperken met vitrage

Vitrages hebben meestal als doel het zicht van buitenaf in de kamer te beperken. Door de dunne en doorzichtige stof laat dit type gordijn toch voldoende daglicht door om de kamer te verlichten. Dit biedt je de voordelen van zonlicht en voldoende privacy.