Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

Iets leuks doen? Doe een High Wine in Delft!

Heb je binnenkort een dagje Delft op de planning staan? Combineer dit dan met een heerlijke High Wine. Ga samen met vrienden, familie of collega’s lekker genieten. Na een dag vol leuke activiteiten is het heerlijk om bij te komen met een glaasje wijn en een hapje. Met een High Wine proef je niet alleen de lekkerste wijn en spijs combinaties, het is ook een echte beleving.

Wat is een High Wine

Een High Wine kan je zien als de alcoholische versie van de High Tea. Je geniet van verschillende wijnen in combinatie met lekkere hapjes. Een High Tea bestaat voornamelijk uit zoete hapjes, daarentegen heeft een High Wine meer hartige hapjes. Bij de hapjes kan je denken aan charcuterie, olijven, brood met smeersels als pesto en aioli, kaas en nootjes. Een High Wine wordt vaak in drie rondes uitgeserveerd. Iedere ronde krijg je een andere wijn met bijpassend hapje. Natuurlijk verschilt dit per High Wine locatie en heb je zelf de keuze waar je voorkeur naar uit gaat. 

Dagje Delft

In Delft is super veel te beleven, tijd om een dagje Delft in te plannen. Ga samen met vrienden, vriendinnen, familie of collega eropuit. Bezoek bijvoorbeeld Royal Delft, delfts blauw fabriek en museum, waar Delft tenslotte om bekend staat. Ook staat er in Delft een prachtige kerk, namelijk de Nieuwe Kerk. Het beklimmen van deze hoge toren levert echt een prachtig uitzicht op over de stad en de omgeving. Wist je dat de Nieuwe Kerk in Delft de één na hoogste kerktoren van Nederland is? Naast de Nieuwe kerk, heb je ook de Oude kerk en die is zeker ook de moeite waard te bezoeken. Door de Delftenaren wordt deze kerk ook wel de ‘Scheve Jan’ genoemd vanwege de scheve toren. In beide kerken zijn graven te bewonderen van Hollandse beroemdheden. Naast alle mooie bezienswaardigheden kan je in Delft ook heerlijk shoppen en een mooie stadswandeling maken.

High Wine en Delft

Na een dag cultuur snuiven, wandelen, shoppen of andere activiteit heb je natuurlijk dorst gekregen. Hoe lekker is het om je dag af te sluiten met een heerlijk fris wijntje. Nog lekkerder is dit in combinatie met heerlijke hapjes. Doe na je dagje Delft een heerlijke High Wine! Delft heeft gezellige High Wine Delft waar je heerlijk kan genieten van al het lekkers en natuurlijk van elkaar. Je zou de High Wine ook kunnen zien als diner, alleen geniet je dan van verschillende hapjes. Nog een voordeel is dat je na de High Wine lekker kan blijven zitten en kan borrelen, natuurlijk in overleg met de High Wine locatie.

Liever geen alcohol?

Hou je niet zo van wijn of drink je liever geen alcohol, doe dan een High Tea in Delft! Dit is de ideale oplossing voor als een deel van de groep geen wijn of alcohol drinkt. Je kan namelijk bij de High Tea vaak ook lekkere bubbels bestellen. Het grootste verschil zijn de hapjes. Zo heeft de High Wine vaak hartige warme en koude gerechtjes en is een High Tea een combinatie van hartige en zoete hapjes. Bij zoete hapjes kan je denken aan scones met clotted cream en jam, kleine cupcakes en taartjes. Bij hartige hapjes kan je denken aan een goed gevulde quiche, een klein soepje en heerlijk belegde mini sandwiches. Maak je dagje Delft dus helemaal compleet met een heerlijke High Wine of High Tea!