Pakhuis Delft
Image default
Zakelijke dienstverlening

Lead auditor training: op weg naar jouw certificaat

Personen die lead auditor willen worden, dienen zichzelf eerst te certificeren tijdens een gespecialiseerde lead auditor training. Om het certificaat met succes te behalen, dient de deelnemer de training actief te volgen en het examen af te leggen aan het eind van de lesperiode. In de tekst hieronder kom je te weten wat een lead auditor training is, wat er komt kijken bij het volgen van de training en hoe je je certificaat kunt behalen.

 

Wat is een lead auditor training?

Een lead auditor training is een gespecialiseerde opleiding die professionals voorbereidt op het uitvoeren van audits binnen bedrijven. Tijdens deze training leren deelnemers alles over audits, inclusief de theoretische kennis en de praktische vaardigheden die nodig zijn om audits te plannen, uit te voeren en te beheren. Na het volgen van een lead auditor training ben je erkend worden als bekwame expert.

 

Onderdelen van de training

De lead auditor training begint met het verkennen van de normen en regelgeving, maar je leert tijdens de training ook alles over auditprincipes en -processen zoals het plannen, uitvoeren en beheren van audits binnen organisaties. Deelnemers worden daarnaast geconfronteerd met daadwerkelijke casestudies voor praktische ervaring. Andere onderdelen van de training zijn communicatievaardigheden, interviewtechnieken, rapportage, ethiek en documentatie.

 

Stappenplan lead auditor certificaat behalen

Om je lead auditor certificaat te behalen, dien je de training te volgen en met succes af te ronden. Hieronder vind je de correcte stappen om je lead auditor certificaat te behalen:

 

Stap 1: Bepaal het specifieke vakgebied waarin je als lead auditor gecertificeerd wilt worden.

Stap 2: Selecteer een erkende opleider en schrijf jezelf in.

Stap 3: Volg de lead auditor training en deel actief mee.

Stap 4: Bereid jezelf voor op het examen aan het einde van de training.

Stap 5: Leg het officiële examen af en ontvang je certificaat.