Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Leven in een campervan

Je gaat je huis verkopen in Breda en voorgoed in een campervan wonen? Fantastisch om dit plan te hebben. Je huis verkopen lukt vast en zeker, want er zijn heel veel mensen op zoek naar een woning. En Breda is een prettige stad om te wonen en geliefd bij veel mensen. Voor jou is die tijd echter voorbij, want je kiest voor definitief wonen in een camper. Superleuk en doe je winst met onderstaande praktische tips.

Mag het officieel?

Ja hoor, het is zeker toegestaan om in een campervan te wonen. Het is alleen wel belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. De overheid moet jou wel altijd kunnen bereiken en daarom ben je verplicht om een adres op te geven. Dit hoeft niet je woonadres te zijn, het mag ook gewoon een postadres zijn. En dan weer geen postbus, want je moet bereikbaar zijn. Je kunt misschien gewoon gebruik maken van het adres van een vriend of familielid.

Hoe zit het met verzekeringen?

Het is natuurlijk wel handig om gewoon recht te houden op de verzekeringen. Ga je in een camper wonen en blijf je door middel van een postadres toch nog ingeschreven staan, dan moet je wel kunnen aantonen dat je van de twaalf maanden van het jaar vier maanden echt fysiek in Nederland bent. Dan heb je recht op verschillende toeslagen en verzekeringen. Maar misschien vind jij dat niet belangrijk en vertrek je zelfs helemaal uit Nederland. Dat kan natuurlijk ook.

Wat vind je van een camperdorp?

Er zijn steeds meer mensen die hun huis verkopen en kiezen voor wonen in een campervan. Toch gaat het sommige mensen wel net te ver om helemaal geen eigen plekje meer te hebben. Om die reden is het camperdorp ontstaan. Dit is ideaal voor camperaars die een heel groot gedeelte van het jaar op reis zijn, maar die nog wel een soort van thuisbasis in Nederland houden. Ze hebben daarbij geen groot woonhuis nodig, maar wel een bepaalde plek in Nederland waar ze toch nog een soort van thuis zijn.

Genieten van je vrijheid

Ga vooral lekker genieten van het leven in je camper. Je zult zien dat minder spullen en een minder groot huis je veel geluk kunnen brengen. Je hoeft veel minder dingen te regelen en als je zin hebt om naar een andere plek te gaan, dan vertrek je gewoon. Wellicht heb jij ook het geluk dat je gewoon vanuit huis je geld kunt verdienen. Dat kan dan natuurlijk ook prima in een camper.