Pakhuis Delft
Image default
Gezondheid

Mentale gezondheid: waarom is het belangrijk?

Wil je weten waarom mentale gezondheid belangrijk is? Lees dan deze blog van Nick de Waard. Hij is expert op het gebied van mentale gezondheid.

Wat betekent geestelijke gezondheid?

Geestelijke gezondheid omvat ons psychologische, emotionele en sociale welzijn. Dit betekent dat het van invloed is op hoe we ons elke dag voelen, denken en gedragen. Onze geestelijke gezondheid draagt ​​ook bij aan ons besluitvormingsproces, hoe we omgaan met stress en hoe we ons verhouden tot anderen in ons leven.

Geestelijke gezondheid is essentieel voor een evenwichtig leven. Volgens de National Alliance of Mental Illness (NAMI) ervaart één op de vijf Amerikanen geestelijke gezondheidsproblemen, wat neerkomt op meer dan 40 miljoen volwassenen per jaar. Het is belangrijk om te onthouden dat geestelijke gezondheid gezondheid is; het is net zo belangrijk als onze lichamelijke gezondheid

Waarom is geestelijke gezondheid belangrijk?

Emotionele en mentale gezondheid is belangrijk omdat het een essentieel onderdeel van uw leven is en uw gedachten, gedrag en emoties beïnvloedt. Emotioneel gezond zijn kan de productiviteit en effectiviteit bevorderen bij activiteiten zoals werk, school of zorg. Het speelt een belangrijke rol in de gezondheid van uw relaties en stelt u in staat om u aan te passen aan veranderingen in uw leven en om te gaan met tegenslagen.

Hoe kun je je mentale gezondheid verbeteren?

Enkele stappen die u kunt nemen om uw geestelijke gezondheid te verbeteren, zijn:

  • Oefenen
  • Een uitgebalanceerd dieet eten
  • Pauzes en tijd voor jezelf nemen
  • Een goede nachtrust
  • Openstaan voor anderen

Wanneer is een goed moment om hulp in te schakelen?

Het is altijd een goed moment om voor je emotionele en mentale gezondheid te zorgen. Praten met een professional kan helpen bij uw algehele geestelijke gezondheid. Er zijn veel therapeuten voor geestelijke gezondheid en gedragsgezondheid die gespecialiseerd zijn in veel gebieden van gedragsgezondheid, zoals depressie, angst, ptss, stemmingsgedrag, lgbtq+ en meer.

https://nickdewaard.nl/