Pakhuis Delft
Image default
Zakelijk

Met welke magazijnstellingen richt jij jouw opslag in?

Het inrichten van een opslag is soms nog niet zo makkelijk. Want vaak heb je verschillende producten met verschillende afmetingen, maar ook grondstoffen, eindproducten, soms tussenproducten en je wilt vaak nog machines en apparaten opslaan. Een opslag inrichten kan dan best lastig zijn. Want welke magazijnstellingen ga je neerzetten? Waar moet je rekening mee houden? En hoe benut je de ruimte zo optimaal mogelijk? Hieronder lees je tips om jouw opslag zo efficiënt mogelijk in te richten. 

Er zijn verschillende opslagsystemen, zoals magazijnstellingen

Het opslaan van goederen in je opslag is soms best een pittige klus om dat goed in te richten. Want alles maar neer gooien kan iedereen, alleen hoe vind je het terug? En werkt het efficiënt? Daarom wordt aangeraden om een opslagsysteem te gebruiken zodat er logica in de opslag komt en je op die manier ook efficiënt kan werken. Als je gaat zoeken naar opslagsystemen zoals magazijnstellingen dan kan je verdwaald raken tussen alle mogelijkheden. 

Een opslagsysteem is de manier waarop goederen, producten en andere producten worden opgeborgen in de opslag. Er zijn stellingen en kasten waar je uit kan kiezen vaak. Maar binnen deze twee type modellen zijn de mogelijkheden ontelbaar. Denk bijvoorbeeld aan magazijnstellingen. 

Magazijnkasten

Als je een product achter slot en grendel wilt leggen dan kan je het beste kiezen voor aan magazijnkast. Ook kleine materialen, zoals schroeven, buiten en gereedschap zijn geschikt om in een kast op te bergen. Bij grote stellingen kunnen eenvoudig dingen eruit vallen als ze niet goed worden neergelegd. Bij een magazijnkast heb je dat probleem juist niet. Er zijn kasten met schuifdeuren, openslaande deuren en lades. Je kan gaan voor een algemene kast en deze zelf in richten of voor standaard kasten met inrichting zoals gereedschapskasten, veiligheidskasten, milieukasten of vakkenkasten. 

Magazijnstellingen

Eigenlijk zijn magazijnstellingen de meest bekende methode om in een opslag spullen op te ruimen. Het grote voordeel van stellingen is dat je ze zelf kan inrichten en zo een vak kan maken dat geschikt is voor een bepaald product. Maar een kleiner of groter product kan je erboven of eronder weer kwijt, of in een stelling ernaast. Veel opslagruimtes hebben daarom meterslange stellingen staan. Denk aan grootvakstellingen, draagarmstellingen, verticale stellingen, bakkenstellingen, bandenstellingen en haspelstellingen. 

Als je jouw opslag gaat inruimen dan is het belangrijk om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Heb je een hoog plafond? Ga dan vooral met je magazijnstellingen de hoogte in. Want het is zonde als je alles op grondhoogte plaatst, maar zo de opslag minder goed kan benutten. Houdt daarnaast rekening met efficiëntie en logica. Dus zorg dat er wel voldoende ruimte is tussen de stellingen zodat je heftruck of je reachtruck ertussendoor kan, maar onnodig veel ruimte is zonde en daar kan je misschien juist weer een magazijnkast plaatsen. Veel opslagruimtes zijn dan ook uitgerust met verschillende opslagmogelijkheden, zoals stellingen en kasten. Want soms wil je juist iets achter slot en grendel leggen en dan kan je beter een magazijnkast plaatsen. Wat ook handig kan zijn, is een magazijntruck