Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Mollen in je tuin zijn geen pretje

Mollen spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van de wereld, maar dat houdt niet in dat ze geen nadelen met zich meebrengen wanneer ze zich bijvoorbeeld in jouw achtertuin aan het nestelen zijn. Er bestaan verschillende spullen bestrijden mollen die ervoor kunnen zorgen dat de mollen uit jouw tuin verdwijnen. Nu is het natuurlijk de grote vraag: ‘Wat voor nadelen hebben mollen die zich in jouw tuin nestelen, naast de hoge molshopen die met het blote oog te zien zijn?’. Hieronder wordt antwoord gegeven op die vraag.

Mollen zorgen voor schade aan gazons en planten

Ten eerste kunnen mollen voor ontzettend veel schade zorgen. Mollen zorgen er namelijk bijvoorbeeld voor dat jouw grond of grasveld niet meer vlak blijft. De molshopen zorgen namelijk voor grote ophopingen die boven jouw grasveld of grond uitkomen. Met andere woorden, het gras wordt verstoord en dit ziet er onverzorgd en ongelijk uit. Daarnaast zorgen mollen, tijdens het graven van tunnels, ervoor dat de wortels van planten zullen beschadigen. Mollen graven deze tunnels om voedsel te vinden en om zichzelf te verplaatsen van de ene plek naar de andere plek.

Jouw irrigatiesystemen kunnen beschadigd raken door mollen

Daarnaast kunnen mollen ook schade aanbrengen aan de irrigatiesystemen en de leidingen die onder de grond liggen. Vooral voor boeren is dit een ontzettend vervelend probleem, aangezien irrigatiesystemen belangrijk zijn voor het verbouwen van voedsel. Wanneer irrigatiesystemen namelijk niet meer goed werken, kan de grond niet meer nat en vochtig gehouden worden. Op het moment dat een mol namelijk een tunnel graaft in de buurt van zo’n leiding of irrigatiesysteem, kan de leiding beschadigd raken en vervolgens gaan lekken. Het is dus belangrijk om een mollenplaag eerder te voorkomen dan te genezen, aangezien de schade die een mol kan toebrengen niet fijn is.

Mollen kunnen ziekten met zich mee verspreiden

Wist je dat mollen dragers kunnen zijn van verschillende, vreselijke ziekteverwekkers? Een van de ziekten die een mol met zich mee kan dragen is de ziekte van Lyme. Op het moment dat een mens in contact komt met de urine of de uitwerpselen van een mol, kan deze persoon het risico lopen om geïnfecteerd te raken. Het is daarom belangrijk om je kinderen uit de buurt te houden van molshopen, aangezien kinderen met een jonge leeftijd niet inzien dat dit vervelende gevolgen kan hebben voor de gezondheid op de langere termijn.

Mollen zorgen voor overlast en denk aan de financiële kosten

Daarnaast kan het graven van mollen ook zorgen voor geluidsoverlast. Aangezien mollen vooral ‘s nachts aan de slag gaan, heb je hier vooral last van wanneer je probeert te slapen. Bovendien kunnen mollen ook honden en katten aantrekken. Daarnaast kunnen mollen vervelende kosten met zich meebrengen. Op het moment dat een SuperCat Mollenklem bijvoorbeeld niet werkt, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Aan het bestrijden van mollen kan dus een hoog prijskaartje hangen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je mollen uit je tuin houdt. Heb je toch mollen in je tuin? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk stappen te ondernemen.