Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Tips om jouw tuin makkelijk te snoeien

Als tuinliefhebber is het belangrijk om over de juiste EGO gereedschappen te beschikken om je tuin mooi en gezond te houden. Een van de meest essentiële gereedschappen zijn snoeischaren. Deze scharen zijn er in verschillende soorten en maten, elk geschikt voor specifieke taken in de tuin. In dit artikel bespreken we de heggenschaar, de snoeischaar en de takkenschaar, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het aanschaffen van snoeischaren.

Heggenschaar

Een heggenschaar van Husqvarna is een schaar met lange handvatten en lange, gekartelde messen. Deze schaar is ideaal voor het snoeien van heggen en struiken. Het gebruik van een heggenschaar zorgt ervoor dat de snoeiwonden glad zijn, wat de genezing van de plant bevordert. Bij het kiezen van een heggenschaar is het belangrijk om te letten op de lengte van de messen. Hoe langer de messen, hoe meer snoeiwerk je in één keer kunt doen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de scherpte van de messen. Scherpe messen zorgen voor een nette en snelle snoei.

Snoeischaar

Een snoeischaar is een kleine, handzame schaar die gebruikt wordt voor het snoeien van dunne takken en twijgen. Er zijn verschillende soorten snoeischaren verkrijgbaar, zoals de aambeeldschaar en de papegaaienbek schaar. De aambeeldschaar heeft een platte, metalen plaat waar de tak op rust tijdens het snoeien, terwijl de papegaaienbek schaar twee scherpe messen heeft die langs elkaar snijden. Bij het kiezen van een snoeischaar is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de schaar en de diameter van de takken die je wilt snoeien. Een te kleine schaar kan breken bij het snoeien van dikke takken, terwijl een te grote schaar niet geschikt is voor het snoeien van dunne takken.

Takkenschaar

Een takkenschaar is een snoeischaar met lange handvatten en grote messen, speciaal ontworpen voor het snoeien van dikke takken en takken die te hoog of te ver weg zijn om met een snoeischaar te bereiken. Er zijn twee soorten takkenscharen: de bypass takkenschaar en de aambeeld takkenschaar. De bypass takkenschaar heeft twee snijdende messen die langs elkaar snijden, terwijl de aambeeld takkenschaar een platte, metalen plaat heeft waar de tak op rust tijdens het snoeien. Bij het kiezen van een takkenschaar is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de schaar en de diameter van de takken die je wilt snoeien. Een te kleine schaar kan breken bij het snoeien van dikke takken, terwijl een te grote schaar niet geschikt is voor het snoeien van dunne takken.