Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Tips voor bij het uitkiezen van je nieuwe keuken

Ben je bezig met het uitkiezen en ontwerpen van een nieuwe keuken? Dan ben je er vast al achter gekomen dat het ontwerpen niet simpel is. Zo moet je rekening houden met de beschikbare ruimte, het budget en het gebruiksgemak. Daarnaast zijn er zoveel opties van alles. Zo moet je naast het uitkiezen van je keukenkastjes en lades ook nadenken welke keuken- en ladegreep je wilt. En heb je al nagedacht over wat voor materiaal keukenblad je wilt? Omdat het lastig is om door de bomen het bos te blijven zien, hebben wij wat informatie op een rij gezet wat jou kan helpen met het uitkiezen van je nieuwe keuken. 

Keukenkastjes en -lades

Je kan nooit genoeg opbergruimte hebben in je keuken. Zorg dus voor voldoende keuken- en ladenkasten met keukengrepen zodat je ze makkelijk kunt openen. Elke kast heeft weer een eigen functie. Hoekkasten zijn perfect om plaatsverlies te voorkomen in de hoeken van de keuken. Met een draaicarrousel erin kom je gemakkelijk bij al je spullen. Ladekasten zijn ideaal voor onder het keukenblad omdat ze veel opbergruimte bieden en je gelijk de volledige inhoud van de kast kunt zien. Als je je keukenapparaten zoals je waterkoker en blender niet altijd in het zicht wil hebben, maar wel veel gebruikt dan zijn rolluikkasten een goede oplossing. Als je het apparaat nodig hebt dan kun je hem makkelijk openen. 

Keukenblad

Een goed keukenblad is niet te missen in een keuken. Het soort blad dat je kiest hangt vooral af van je kookstijl en je budget. Hou bij het maken van je keuze rekening met dat het keukenblad onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en kras-, hitte- en vlekbestendig moet zijn. Veelgebruikte materialen zijn composiet, graniet en inox. Composiet is een combinatie van kunststof en kleine delen natuursteen. Het is hygiënisch, krasbestendig en waterdicht. Als je van meer luxe houdt dan is graniet wat voor jou. Het materiaal is hitte- en krasbestendig. Hou je van een industriële en moderne look? Ga dan voor inox. Dit materiaal is heel onderhoudsvriendelijk en verder hitte- en vochtbestendig. 

Keukenindeling

Bij het ontwerpen van je keuken moet je ook nadenken over de keukenvorm. Populaire keuzes zijn rechte, L-vormige en U-vormige keukens. Een rechte keuken is tegen één muur geplaatst waarbij alle keukenonderdelen op een recht lijn staan. Deze indeling is ideaal als je beperkte ruimte hebt. Een L-vormige keuken is heel handig omdat deze bijna in iedere ruimte kan worden geplaatst. Met deze indeling kan je praktisch koken zonder je veel te hoeven verplaatsen. Een U-vormige keuken is tegen drie verschillende wanden verplaatst. Deze indeling is ideaal wanneer je niet veel afstanden wilt afleggen maar wel voldoende opberg- en werkruimte wilt.