Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

Verkoop je auto zonder inruil met auto inkoop

Je auto is afgekeurd voor de APK en begint aardig op leeftijd te komen. Wat ga je doen? De auto laten repareren of de auto verkopen? Repareren is duur en verkoop kan lastig zijn, eerst moet het mankement gerepareerd worden en dat kost geld, dit gaat af van de verkoopprijs. Je kunt overwegen je auto niet in te ruilen en direct te verkopen. Dit is waar auto inkoop om de hoek komt kijken.

Voordelen auto inkoop

Bij auto inkoop is geen sprake van inruil. Als je toch geen nieuwe auto nodig hebt is dat uiteraard geen probleem maar er zijn meer voordelen verbonden aan de verkoop van je auto aan een autoinkoper. Je hebt meer vrijheid bij de keuze van een nieuwe auto, je bent niet gebonden aan de auto’s die de dealer waar je inruilt beschikbaar heeft. Bij de aankoop van een auto kun je juist korting vragen omdat je geen inruilauto hebt. Het voordeel van auto inkoop is dat jij als verkoper geen rompslomp hebt. Je hoeft geen advertenties te zetten op marktplaats en je hoeft niet te onderhandelen met potentiële kopers. Een nadeel van auto inkoop is dat prijs die je krijgt voor je auto iets lager kan uitpakken.

Hoe gaat het in zijn werk

Een autoinkoper is erin gespecialiseerd om auto’s met defecten direct te kopen. Er zijn veel bedrijven actief in deze markt dus het loont om een idee te hebben hoe auto inkoop in zijn werk gaat voordat je eraan begint. Bereken de waarde van je auto door de dagwaarde op te zoeken en de kosten van de reparatie hiervan af te trekken. De dagwaarde van je auto kun je online bepalen op een website van een autoverzekeraar. Zo heb je zekerheid dat je een realistische prijs krijgt bij verkoop. Auto inkoop begint met een online taxatie. Vraag meerdere taxaties aan zodat je straks je auto aan de autoinkoper met het hoogste bod verkopen kunt. Je kunt ervoor kiezen met je auto naar een autoinkoper te brengen voor verkoop of je auto te laten ophalen. Als er een akkoord bereikt is krijg je je geld. Je kunt je geld contant krijgen of het laten overmaken via de bank. Daarnaast krijg je het RDW vrijwaringsbewijs. Dit heb je nodig om je auto over te schrijven naar het bedrijf dat je auto koopt.  Zodra je een vrijwaringsbewijs hebt voor je auto ben je niet langer de eigenaar van de auto. Daarmee is de verkoop voltooid.

Wat gebeurt er met mijn auto

Elke auto, ongeacht de staat, heeft een restwaarde. Hierop is auto inkoop gebaseerd. Sommige auto’s kunnen opnieuw verkocht worden aan particulieren. In veel gevallen echter gaat een auto naar de sloop. Onderdelen worden opnieuw gebruikt en het restmateriaal wordt zoveel mogelijk gerecycled. Bedrijven die auto inkoop doen vermelden op hun website hoe zijn hun auto’s doorverkopen. Met deze informatie kun je kiezen voor een bedrijf dat recycling serieus neemt en daarmee het milieu zoveel mogelijk respecteert.