Pakhuis Delft
Image default
Groothandel

Verschillende soorten LED-verlichting

LED’s zijn tegenwoordig de meest voorkomende lichtbron ter wereld. Het zijn lichtbronnen die halfgeleiders gebruiken om zichtbaar licht in verschillende kleuren te produceren. LED’s zijn er in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Een daarvan zijn LEDpanelen. Ze kunnen worden gebruikt als indicatoren of voor verlichting. LED’s hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten lampen, waaronder een laag stroomverbruik, een lange levensduur en duurzaamheid. Hier zijn enkele van de verschillende soorten LED’s.

Wat zijn LED-panelen?

Een LED paneel is een dunne lichtbron die is opgebouwd uit meerdere LED’s. Het voordeel van het gebruik van een LED-paneel is dat het meer licht kan produceren dan hetzelfde aantal individuele lampen, terwijl het minder stroom verbruikt. Dit maakt ze ideaal voor het verlichten van grote ruimtes. Het meest voorkomende type LED paneel is de strip light. Het heeft een rij kleine LED-lampen gemonteerd op een enkele printplaat en bedekt met diffuus plastic. Hierdoor verspreidt hij het licht gelijkmatig over de lengte. LED-panelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan formaten, van kleine strips die zijn ontworpen voor gebruik in auto’s of als wallwashing-verlichting, tot grote panelen die hele kamers of zelfs auditoria kunnen verlichten. Er zijn drie belangrijke factoren die bepalen hoeveel licht een LED-paneel zal produceren. De helderheid (of lichtsterkte), de kleurtemperatuur en de grootte (of oppervlakte).

Wat zijn LED-spots?

LED-spots zijn een makkelijke manier om een ​​beetje extra verlichting aan uw huis toe te voegen. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren. LED’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, van warm geel tot helder wit. Houd er echter rekening mee dat de kleurtemperatuur van uw gloeilamp de sfeer in uw kamer of buitenruimte beïnvloedt, dus u moet verstandig kiezen. LED-spots kunnen worden gebruikt als taakverlichting of als boven lichtbron. Ze zijn ook goed voor het accentueren van een meubel of kunstwerk in uw huis. Bovendien zijn ze energiezuinig. Dit betekent dat ze minder stroom verbruiken dan traditionele gloeilampen. Ze gaan ook langer mee en hoeven niet zo vaak te worden vervangen als andere soorten verlichting. Dus als je op zoek bent naar een makkelijke manier om een ​​kamer in je huis op te fleuren, overweeg dan om wat LED-spots toe te voegen.