Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

Waarom is fastfood zo gewild?

Fastfood is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is zo lekker, maar toch zo ongezond. Daarbij is het niet alleen ongezond, maar vaker ook nog erg prijzig. Hoewel we allemaal de negatieve kanten van fastfood kennen, blijven we er toch allemaal naar verlangen. Maar wat is de reden eigenlijk hiervoor? Waarom blijven wij allemaal massaal verlangen naar fastfood? In deze blog lees je waarom het fastfood eten zo gewild is.

 

Fastfood is makkelijk

Je kent het wel. Je hebt een zware werkdag gehad en je moet nog koken. Hoe je de hele dag nagedacht had wat je wilt gaan koken, heb je op het moment dat je thuis komt geen zin meer. Het is dan gemakkelijk om fastfood te bestellen. Met het bestellen van fastfood hoef jij je geen zorgen te maken om het eten. Je kunt kiezen uit veel verschillende gerechten en ook bepalen hoe laat je wilt eten.

 

Weinig tijd

Op het moment dat je weinig tijd hebt, is fastfood een vaak gekozen oplossing. De naam fastfood beschrijft het eigenlijk al. Fastfood is eten wat je erg snel kan ontvangen. Zo kun je onderweg van een zakelijke meeting even snel een heerlijke hamburger eten. Bovendien vind je in de buurt bij veel snelwegen een fastfoodketen. Zo hoef je ook nog niet eens ver om te rijden voor dié ene heerlijke hamburger.

 

Jezelf trakteren

Het verlangen naar fastfood komt, omdat wij ons graag trakteren. Fastfood is vaak een traktatie voor onszelf als wij iets hebben behaald. Bijvoorbeeld op het moment dat je een belangrijke toets hebt gemaakt of als je een presentatie succesvol hebt afgerond. Vaak wordt voor een belangrijk evenement ook een verlangen gecreëerd naar fastfood. Zo wordt er van tevoren al bepaald om fastfood te halen, nadat het evenement is gebeurd. Zo kun je jezelf motiveren voor het belangrijke evenement.

 

Fastfood is ongezond en vaak erg prijzig. Desondanks blijven we allemaal fastfood eten, omdat wij ernaar blijven verlangen. Het verlangen wordt vaak gecreëerd, omdat het erg makkelijk en motiverend kan werken. Dit is dan ook een reden dat fastfood in de toekomst nooit meer gaat verdwijnen uit onze manier van leven!