Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

Het beste uit je eiken eettafel halen begint met het kiezen van de afmetingen en vorm die het beste bij de eetruimte van je huis passen. Voor velen is de traditionele rechthoekige tafel bijna een automatische keuze, vooral omdat zoveel mensen opgroeiden in huishoudens met die bepaalde vorm van een eetkamertafel en die schijnbaar past in een vierkante of rechthoekige kamer.

Er is echter een andere vorm die je zou kunnen overwegen als je een nieuwe eettafel voor je woning koopt. een ronde eettafel biedt vele voordelen die net goed kunnen zijn voor je specifieke behoeften.

BETERE DOORSTROMING & RUIMTE
Omdat er geen hoeken zijn aan een ronde tafel, ontstaat er meer ruimte zodat mensen rond kunnen lopen en bij hun zitplaats kunnen komen. Een ronde tafel is heel geschikt voor een formele eetkamer, maar ook voor een meer open plattegrond waar de eethoek opzij staat in een grotere kamer.

De verbeterde doorstroming is erg belangrijk, want jij en degenen die aan je tafel zullen zitten hebben niet alleen de ruimte nodig om hun maaltijden, huiswerk, spelletjes, of materialen neer te zetten, maar ook de ruimte rond de tafel om zich comfortabel te bewegen en de plaats te vinden waar ze willen zitten. Maar al te vaak kopen mensen rechthoekige eetkamertafels voor rechthoekige kamers en komen er dan achter dat er niet genoeg ruimte is om comfortabel een plaats te vinden waar mensen kunnen zitten.

Een ronde eettafel vermijdt dergelijke problemen door een beter gebruik van de ruimte in een kleinere ruimte, zodat er minder gestoten of gedrang is als je probeert te gaan zitten. Bovendien zijn er geen deelhoeken waarin je kunt blijven haken als je naar de andere kant probeert te gaan.

https://www.tafels99.nl/