Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Kunstgras vind je in de tuin of in het sportcentrum. Het wordt vaak gebruikt in commerciële ruimtes omdat het veel voordelen biedt ten opzichte van natuurlijk gras. Wil je ook kunstgras aanleggen in je tuin? Als je twijfelt, moet je de voordelen van kunstgras kennen om erachter te komen of het de beste optie voor je tuin is. Kunstgras is de meest betaalbare oplossing als je het hele jaar door een groenblijvend gazon wil hebben. Het heeft geen speciaal onderhoud nodig zoals natuurlijk gras. Ook is kunstgras veilig voor kinderen, huisdieren en het milieu. Hier vind je een uitgebreide uitleg over de voordelen van het gebruik van kunstgras.

Het blijft groen

Iedereen wil het hele jaar door een fris, groen en verzorgd gazon. Het vergt echter veel inspanning om natuurgras te onderhouden. In de zomer kan je gras bruin en droog worden. De oplossing voor dit probleem is door het te vervangen door kunstgras. Je hoeft geen graszaad in je tuin te planten. Kunstgras kan het hele seizoen groen blijven. Je kunt zoeken naar kunstgras dat is uitgerust met een UV-stabilisator. Deze functie behoudt de groene kleur, zelfs als het gras langdurig wordt blootgesteld aan zonnestralen.

Geen onderhoud nodig

Als je natuurgras hebt, moet je het regelmatig water geven. Je moet er mogelijk ook kunstmest of pesticide aan geven. Om het gras netjes te houden, is grasmaaien een must. Als je geen tijd hebt om al deze onderhoudsprocessen uit te voeren, kun je beter kiezen voor kunstgras. Het kan zijn dat je veel geld moet uitgeven om dit kunstgras te kopen. Je kunt echter veel geld besparen op de onderhoudskosten. Je hoeft geen hoge waterrekening te betalen, omdat dit gras geen water nodig heeft om te gedijen. Ook hoef je geen extra geld uit te geven voor de aanschaf van kunstmest en tuingereedschap zoals grasmaaiers. Je hoeft alleen maar een irrigatiekanaal te maken. Dit kanaal helpt je om het overtollige water af te voeren na een regenbui. Door het eenvoudige onderhoud is het kunstgras niet alleen goed voor bij woningen maar ook voor recreatiegebieden.

Veilig voor kinderen, huisdieren en het milieu

Sommige merken bieden kunstgras aan met antibacteriële eigenschappen. Het kan dus de groei van bacteriën en ziektekiemen voorkomen. Zo kunnen je kinderen veilig op dit gras spelen. Dit gras wordt niet blootgesteld aan schadelijke en giftige stoffen zoals kunstmest en pesticiden. Hierdoor is het niet alleen veilig voor je kinderen, maar ook voor huisdieren. Omdat het geen kunstmest en chemische stoffen nodig heeft, is het gebruik van kunstgras ook gunstig voor het milieu. Bovendien kun je meer water besparen omdat het kunstgras geen irrigatiesysteem nodig heeft. Dit gras is ook veelzijdig. Je kunt het binnen of buiten plaatsen. Zo creëer je een veilige speelplek voor je kleintje. Zorg er bij het kopen van kunstgras voor dat je gras van hoge kwaliteit kiest. Zo kan het gras meerdere jaren mee.