Pakhuis Delft
Image default
Zakelijk

Afval scheiden met je bedrijf, hier moet je rekening mee houden

Het is erg belangrijk dat er zo snel mogelijk grote stappen worden ondernomen om het klimaatprobleem op te lossen. Natuurlijk is het niet zo dat dit zomaar op te lossen is, maar het is toch van belang dat mensen actie ondernemen om dit te proberen. Als dit niet gebeurt, zal dat volgens wetenschappers funest zijn voor de aarde en de mensheid. Bedrijven moeten op dit gebied dus ook hun verantwoordelijkheid nemen door hun afval te scheiden.

Zorg voor aparte containers voor iedere soort afval

Als je eigenaar bent van of leiding geeft aan een groot bedrijf, is het van belang om al het afval goed te scheiden. De kans is groot dat het bij zo’n groot bedrijf niet blijft bij één soort afval. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat je meerdere containers hebt waarin afval weggegooid kan worden. Door voor iedere soort afval een aparte container te hebben, kost het scheiden van afval niet meer moeite dan het weggooien van dit afval zou kosten als je het niet zou scheiden. Er zijn veel verschillende soorten afval, maar niet ieder bedrijf produceert iedere soort afval. Als je bijvoorbeeld vooral veel oud papier hebt bij je bedrijf, kun je een papiercontainer huren van Renewi. Dit helpt je enorm bij het scheiden van afval aangezien je simpelweg al het oud papier in deze container kunt weggooien. 

Bespreek het scheiden van afval met je werknemers

Het is van belang om ervoor te zorgen dat al je medewerkers op de hoogte zijn van het belang van het scheiden van afval. Alleen dan is het voor hen mogelijk om dit op een goede manier te doen. Natuurlijk zullen er best medewerkers zijn die het belang van het scheiden van afval al inzien, maar er zijn ook genoeg mensen die dit helemaal niet belangrijk vinden. Juist deze groep mensen moet op de hoogte worden gebracht van het feit dat het zowel voor ons als mensen als voor onze planeet erg belangrijk is om afval te scheiden. Als je dit met je werknemers bespreekt, is de kans bovendien aanwezig dat zij met enkele ideeën komen over hoe je het afval beter kunt scheiden of hoe je dit proces makkelijker kunt maken voor je werknemers.