Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Vijf tips waar je op let bij het bezichtigen van een woning

Een woning kopen doe je niet zomaar. Het is belangrijk om goed te overwegen wat de wensen zijn en welke soort woning overwogen wordt te kopen. Gaat de voorkeur uit naar een redelijk nieuw huis of juist een oudere woning waar nog veel aan moet gebeuren? Het is belangrijk dit voor de koper goed helder te hebben, voordat deze woningen gaat bezichtigen.

 

De ideale woning

En dan is de ideale woning gevonden via internet. Een afspraak voor een bezichtiging met een Makelaar Veenendaal wordt gemaakt. Het is een optie om een aankoopmakelaar in te schakelen, maar dit is men niet verplicht. De koper kan ook zelf komen kijken, alleen waar let je dan allemaal op?

 

De conditie van de algehele woning

Wanneer de koper de woning die zo ideaal lijkt gaan bezichtigen, is het van belang van de roze wolk af te stappen en goed te kijken naar de conditie van de woning. Is het erg uitgeleefd of is het allemaal nog zo netjes dat de koper, wanneer hij deze woning wil kopen, vrijwel direct erin kan trekken? Kijk zo objectief mogelijk, om verrassingen te voorkomen. Het is ook belangrijk goed op hoekjes te letten. Wanneer een woning nog ingericht is, worden deze details wel eens over het hoofd gezien en wanneer de woning dan aangekocht en leeg is, komt de koper soms voor onaangename verrassingen te staan. 

 

De keuken

Ook de keuken is iets om direct naar te kijken. Is de keuken vrij recent of moet deze eigenlijk in afzienbare tijd worden vervangen? Ook hier is het belangrijk dat de koper objectief kijkt naar hoe de staat van de keuken is.

 

De badkamer en het toilet

Eigenlijk geldt het stukje over de keuken ook voor de badkamer en het toilet. Zijn deze van recente datum en ook nog eens naar smaak of zijn deze verouderd? Ook dit maakt uit of de woning echt ideaal is voor de koper.

 

Het schilderwerk

Iets wat zeker belangrijk is, is het schilderwerk, zowel binnen als buiten. Zijn er veel beschadigingen binnen aan de deuren of kozijnen of is het schilderwerk buiten in dermate slechte staat dat de woning wel een likje verf kan gebruiken? Ook dit is belangrijk om mee te nemen in de overweging of de koper dit nog steeds zijn ideale woning vindt.

 

De bouwkundige staat van de woning

De bouwkundige staat van de woning gaat ook over de gehele woning, maar dan hoe sterk deze gebouwd is. Is de fundering oké, zitten er scheuren in de muren, zijn de kozijnen rot of juist nog goed en hoe is het dak van de woning? Dit zijn allemaal zaken om goed naar te kijken. Het is zelfs mogelijk om hier een expert voor langs te laten komen en hier een rapport over te laten maken.

 

Al met al komt er veel bij kijken wanneer de koper zijn ideale woning gaat bezichtigen. Soms blijkt de woning toch niet zo ideaal te zijn en soms is het wel de ideale woning waar de koper dan een goed bod op kan gaan doen. Het is vooral heel belangrijk dat de koper objectief naar de hele woning kijkt, zodat hij een goed beeld heeft van wat er mogelijk aan de woning moet gebeuren wanneer hij de woning koopt en dat hij hier de financiële middelen voor heeft en een goed plan kan gaan maken voor het verhuizen naar de ideale woning. Dan is het kopen van de ideale woning een succes.

 

https://www.vandijkvanessen.nl/