Pakhuis Delft
Image default
Aanbiedingen

Controle van de indexering van de site. Hoe u ongewenste of ontbrekende pagina’s kunt vinden

web design and development

We hebben eerder beschreven hoe u de indexering voor een niet-bevestigde site kunt controleren. Laten we het nu hebben over validatie met behulp van de gegevens van Google Search Console.

Lijst met geïndexeerde pagina’s

Google Search Console heeft ook de mogelijkheid om een ​​lijst met alle geïndexeerde pagina’s te zien. Ga hiervoor naar het rapport “Dekking” (in het gedeelte “Index”). De onderstaande lijst bevat informatie over de pagina’s die de zoekmachine kent en aanvullende informatie over hen. Een gedetailleerde lijst van geïndexeerde pagina’s is te vinden in de lijst met de status “Pagina zonder fouten”.

Indexeercontrole

Om ongewenste pagina’s te detecteren, moet u het volgende algoritme volgen:

We krijgen een volledige lijst met pagina’s die moeten worden geïndexeerd. Hiervoor gebruiken we het Screaming Frog SEO Spider-programma. Als het robots.txt-bestand correct is geconfigureerd, wordt een lijst met alle pagina’s die beschikbaar zijn voor indexering, geparseerd.

We verwijderen de geïndexeerde pagina’s van de site van de webmasters.

We vergelijken de resulterende lijsten in paren met behulp van de Conditionele opmaak-tool in Excel, waarbij alle unieke waarden worden gemarkeerd.

Tijdens de vergelijking kunnen de volgende situaties ontstaan:

  • het markeren van pagina’s die alleen in de parserlijst staan. In dat geval moet u de reden achterhalen waarom de pagina niet in de index staat. Als het geïndexeerd moet worden, sturen we het op voor intrekking.
  • het markeren van pagina’s die alleen in de index staan. In dit geval proberen we te begrijpen waarom het niet in de lijst met alle pagina’s van de site staat. Misschien is dit een pagina met een 404-code die nooit is verwijderd door de zoekrobot, of een gedeactiveerd element met een onjuiste responscode.
  • Om pagina’s in de webmaster te verwijderen is er een tool “Pagina’s verwijderen uit zoekactie”, waarmee je tot 500 individuele pagina’s of een groep pagina’s tegelijk kunt verwijderen aan de hand van het voorvoegsel in de url. Het belangrijkste is dat de pagina’s worden gesloten vanwege indexering.

Google heeft geen tool om het verwijderen van pagina’s af te dwingen, maar u kunt uw URL’s tijdelijk uit zoekresultaten verwijderen.

Ga hiervoor naar de oude versie van Search Console en selecteer Google Index> URL’s verwijderen in het linkermenu.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html