Pakhuis Delft
Image default
Woningen

De mooiste lampen voor jouw interieur

Verlichting zoals blauwe lampen kunnen worden gebruikt om sfeer en stijl toe te voegen. Gekleurde lampen zijn een geweldige manier om kleur in je kamer te brengen zonder dat je de muren opnieuw hoeft te schilderen of dure kunstwerken moet kopen. Er zijn verschillende redenen waarom gekleurde verlichting ideaal is voor je huis. Welke zijn dat? Lees hier verder!

Kan je humeur verbeteren

Gekleurde verlichting zoals een roze hanglamp kan je helpen ontspannen, stress verminderen en zelfs je humeur verbeteren. Als je ’s moeite hebt met slapen of wakker worden, is het toevoegen van gekleurd licht aan je slaapkamer misschien precies wat je nodig hebt. De juiste verlichting kan je ook helpen om beter te slapen. Wanneer we slapen, produceren onze hersenen melatonine, dat helpt bij het reguleren van onze circadiane ritmes en bevordert ontspanning. Veel mensen merken dat het gebruik van gedimd blauw licht in de avond hen helpt om gemakkelijker in slaap te vallen en zich ’s ochtends meer uitgerust te voelen.

Kan je helpen om uitgerust wakker te worden

Wanneer je gekleurde verlichting in huis hebt, kan dit je helpen om beter te slapen en uitgerust wakker te worden. De juiste kleur van het licht zorgt ervoor dat je biologische klok goed werkt. Op deze manier val je ’s nachts sneller in slaap. Het helpt ook om angst te verminderen. Dit is geweldig voor iedereen die moeite heeft met slapen vanwege stress of andere psychische problemen. Als je een goede nachtrust wilt hebben zonder ’s ochtends suf wakker te worden, kun je  investeren in gekleurde lampen voor je slaapkamer.

Kan je helpen ontspannen en stress verminderen

Je kunt gekleurde verlichting gebruiken om je te helpen ontspannen, stress te verminderen en zelfs je slaap te verbeteren. Kleuren hebben een natuurlijk ontspannend effect op ons. De meeste mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan de kleur blauw boven andere kleuren, omdat ze zich hierdoor kalm voelen. Gekleurde lampen kunnen ook worden gebruikt om te ontspannen voordat je naar bed. Je moet zachte, warme tinten gebruiken. Hierdoor voel je je eerder slaperig. Je kunt in de nacht warme gouden tinten gebruiken en overdag koele blauwe tinten als je wilt ontspannen.

Je kunt je verlichting aanpassen aan de seizoenen

Gekleurde lampen kunnen het uiterlijk van je huis verbeteren door de stemming te veranderen. In de winter en de herfst wil je misschien een gevoel van warmte en gezelligheid. Dit bereik je door warme kleuren als rood, oranje, roze en geel te gebruiken. Deze kleuren zullen bijdragen aan een gevoel van comfort en harmonie. In tegenstelling tot dit kleurenschema kun je koelere kleuren zoals blauw en groen gebruiken voor in de lente of de zomer.