Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

De rode beuk in alle seizoenen

Je hoeft geen tuinexpert te zijn om te zien dat de rode beuk een prachtige boom is, het is ook niet voor niets dat deze boom ook wel de ‘Koning van het bos’ wordt genoemd. Deze beukensoort is een snelle groeier en heeft zijn naam te danken aan de glanzende rood/grijze bladeren. De boom is geen kleintje, hij kan tot wel 30 meter hoog worden, maar er bestaan ook kleinere varianten. Hij is daarom geschikt voor elke tuin, klein of groot. Het bijzondere aan deze boom is dat hij het hele jaar door prachtige kleuren laat zien, de rode beuk is in alle seizoenen een perfecte keuze voor in je tuin.

Is de rode beuk bladhoudend?

Het antwoord op deze vraag is ja, de rode beuk is bladhoudend. Dit is dan ook de reden dat de rode beuk het gehele jaar door een prachtige boom voor in je tuin is. In tegenstelling tot andere bomen die in de herfst al hun bladeren verliezen blijven de bladeren bij deze boom gewoon hangen, ze veranderen wel van kleur, maar vallen niet af. De kleur die de boom krijgt in de herfst is uniek en veel boomliefhebbers vinden dit zelfs de mooiste kleur.

De kleurverandering van de rode beuk

Zoals net al is verteld is de rode beuk een bladhoudende boom, deze bladeren veranderen wel van kleur het gehele jaar door. In de zomer is het blad van de boom dieprood, als de zomer vordert neem de rode kleur iets af en kunnen sommigen zelfs groen worden. Tegen de herfst verdorren de bladeren, waar ze bij andere bomen dan afvallen blijven ze bij de rode beuk hangen, deze bladeren krijgen een mooie goudbruine kleur. Na de herfst is het tijd voor de winter en veranderen de goudbruine bladeren in echt bruin. Voor de dieren is dit een heerlijk plekje om de winterperiode door te brengen, andere bomen verliezen hun bladeren en bij de rode beuk kunnen ze achter de bruine bladeren beschut zitten. In de lente maken de bruine bladeren ruimte voor nieuwe jonge bladeren, deze bladeren hebben een lichtgroene kleur maar veranderen al snel richting het rode waar de beuk om bekend staat.

Het gehele jaar door is de rode beuk een uitstekende optie in je tuin, in tegenstelling tot andere bomen waar het in de winter zo grauw is om tegenaan te kijken verrast de rode beuk je elk seizoen weer. Bij het kiezen van een boom in je tuin is het overwegen van de rode beuk het zeker waard!

 

https://www.brienissen.nl/content/79-rode-beuk