Pakhuis Delft
Image default
Industrie

Het belang van thermisch verzinkt staal

Staal wordt veel gebruikt in bouwconstructies. Dit is niet zo gek, want staal is uitermate geschikt voor dergelijke projecten. Toch heeft het één nadeel, wanneer staal in aanraking met vocht of zuurstof komt wordt het aangetast. In een nieuwe woning, een nieuw kantoor of een nieuwe winkel wilt u dit natuurlijk voor de veiligheid voorkomen. Het is daarom belangrijk om in een bouwproject te werken met thermisch verzinkt staal. Verzinkerij Rijen in Gilze-Rijen heeft een professioneel team dat voor u klaar staat om deze werkzaamheden voor u uit te voeren. Door middel van een dompelproces in een bad van zink wordt uw constructie door hen veilig gemaakt.

Hoe gaat veilig verzinken in zijn werk?

Niet alleen de constructie van staal moet veilig zijn, maar ook het verzinkproces zelf moet veilig verlopen. Het thermisch verzinkt staal wordt namelijk in een bad van maar liefst 450 graden ondergedompeld. In dit proces is het belangrijk dat het vloeibare zink de totale oppervlakte van de constructie bedekt. Inwendig en uitwendig moet dan lucht en vocht kunnen ontsnappen. Zo is het proces veilig, waardoor de werknemers van Verzinkerij Rijen geen gevaar lopen. Wanneer de constructie een goed ontwerp heeft, behoudt deze tijdens het zinken zijn vorm. Bij te grote spanningen op de constructie kan het staal vervormd worden of zelfs exploderen. Om dit explosiegevaar tegen te gaan moet lucht of vocht tijdens het proces kunnen ontsnappen.

Vraag een offerte aan voor het verzinken van uw constructie

Heeft uw constructie thermisch verzinkt staal nodig? Vraag dan eenvoudig een vrijblijvende offerte aan bij Verzinkerij Rijen. Bij deze offerte is het handig om een aantal eigenschappen van uw constructie door te geven. Dit professionele bedrijf heeft hiervoor een checklist ontwikkeld, deze is te vinden op hun website. Ideaal, want zo weet u precies waar uw constructie aan moet voldoen.