Pakhuis Delft
Image default
Aanbiedingen

De verschillende luiersystemen van wasbare luiers

Wanneer je overweegt om over te stappen op wasbare luiers dan heb je keuze uit verschillende luiersystemen. Bij Kaatje Katoen kun je twee van deze luiersystemen vinden, evenals wasbaar maandverband en andere duurzame verzorgingsproducten. De basis van deze wasbare producten is dat ze altijd gemaakt zijn van duurzame stoffen zoals bamboe, biologisch katoen of microvezel. Daardoor kan de luier of het wasbaar maandverband na gebruik gewoon in de wasmachine op 60 graden worden gewassen zodat ze weer helemaal schoon en fris zijn voor een volgend gebruik.

Het eendelige systeem wasbare luiers

Bij het eendelige luiersysteem heb je te maken met een complete luier. Deze wasbare luier lijkt het meest op een wegwerpluier. De binnenkant van de luier is gemaakt van een absorberend materiaal en de buitenkant is waterdicht. Deze luier is wat betreft gebruiksgemak misschien wel het prettigst, maar het nadeel is dat het eendelige luiersysteem niet altijd goed genoeg is om de nacht mee door te komen.

Het tweedelige systeem wasbare luiers

Bij het tweedelige luiersysteem gebruikt je een los waterdicht overbroekje over een wasbare luier. Deze losse overbroekjes hoef je niet na iedere verschoningsbeurt in de was te doen. Je kunt ze even afspoelen en afdrogen of kort in de buitenlucht uithangen. Bij dit luiersysteem is de minste kans op lekken. Deze wasbare luiers kun je in een bepaalde maat krijgen en er zijn ook luiers die verstelbaar zijn. Voordeel van deze laatste categorie wasbare luiers is natuurlijk dat de luiers meegroeien met je kind.

Een schonere planeet met wasbare luiers en wasbaar maandverband

Deze leverancier van wasbare luiers is uitgegroeid tot een leverancier van duurzame verzorgingsproducten, zoals wasbaar maandverband of inlegkruisjes. Als je voor de herbruikbare producten van de webshop kiest, dan kies je ook voor een schone planeet voor je kinderen. Bestel daarom wasbare luiers en wasbaar maandverband bij Kaatje Katoen.