Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

De voordelen van automaat spoelen

Bij het spoelen van een automaat wordt met behulp van een gespecialiseerde spoelmachine de verouderde en vervuilde olie uit de automatische versnellingsbak verwijderd. Dit proces staat ook wel bekend als “flushen”. Tijdens het spoelen wordt een reinigingsmiddel toegevoegd dat ervoor zorgt dat vuildeeltjes loskomen en worden weggespoeld. De oude olie wordt volledig vervangen door nieuwe, heldere olie, waardoor de versnellingsbak weer in optimale conditie komt. Het spoelproces wordt uitgevoerd terwijl de motor draait en er rustig wordt geschakeld door alle versnellingen, zodat de vloeistof op alle plaatsen van de transmissie komt. Maar wat zijn precies de voordelen?

Verbeterde prestaties

Een van de belangrijkste voordelen van het spoelen van een automaat is de verbetering van de prestaties van de transmissie. Na verloop van tijd kan de vloeistof in de transmissie vervuild raken en afzettingen veroorzaken. Dit kan leiden tot schokkerig schakelen en overmatige ontwikkeling van hitte. Het spoelen van de automaat kan deze problemen oplossen en de algehele prestaties van de transmissie aanzienlijk verbeteren. Voor meer informatie over automaat spoelen kosten kun je beter even contact opnemen met een professional.

Verlengde levensduur

Een ander voordeel van automaat spoelen is dat het de levensduur van de transmissie kan verlengen. Door het verwijderen van oude olie en het vervangen ervan met nieuwe olie, wordt de binnenkant van de transmissie gereinigd en gesmeerd, wat de slijtage vermindert en de levensduur van de transmissie verlengt.

Oplossen en voorkomen van problemen

Spoelen kan ook problemen oplossen die zich hebben voorgedaan als gevolg van vervuilde olie. Slecht schakelen, bonken, slippen en schommelingen in het toerental kunnen verbeteren door het spoelen van de automaat. Het spoelen verwijdert resten en vuildeeltjes die zich in de transmissie hebben opgehoopt, waardoor de werking van de automaat wordt hersteld.

Wanneer is automaat spoelen nuttig?

Het wordt aanbevolen om je automaat te laten spoelen bij een kilometerstand tussen 60.000 en 90.000 kilometer. Dit kan helpen om problemen op te lossen en te voorkomen en de levensduur van de transmissie te verlengen. Maar als er al aanzienlijke slijtage is opgetreden, kan spoelen geen structurele oplossing bieden. Heb jij een automaat in bezit? Laat je dan even informeren!