Pakhuis Delft
Image default
Winkelen

Waarom is een auto kinderstoel zo belangrijk voor je kind?

Een auto kinderstoel is een belangrijk accessoire voor ieder kind. Veel ouders denken dat ze hun kind veilig kunnen dragen in hun armen of in hun autostoel, maar dat is niet juist. Een speciale autostoel met een 5-puntsgordel is de enige manier waarop je kind veilig kan worden vervoerd. Daarom is het van belang om te weten waarom een auto kinderstoel voor je kind zo belangrijk is.

1. Veiligheid in eerste instantie

Het allerbelangrijkste te vermelden voordeel aan het hebben van een auto kinderstoel, is toch wel de veiligheid van je kind. Kinderen die in een auto kinderstoel gezeten worden, hebben een grotere kans om ongedeerd uit een ongeval te komen. Het maakt ook niet uit welke leeftijd je kind heeft; een kinderstoel biedt altijd meer veiligheid.

2. Passend bij de leeftijd van je kind

De veiligheid van je kind wordt vergroot als je een autostoel selecteert die bij de leeftijd van je kind past. Er zijn autostoelen beschikbaar voor baby’s, peuters en oudere kinderen. Als je een autostoel kiest die aanpast bij de leeftijd en lengte/gewicht van je kind, dan vergroot je de veiligheid van je kind.

3. Verhoogt de gemoedsrust

Het hebben van een auto kinderstoel geeft ook meer rust voor ouders. Bij het zien van een kind met een sterke 5-puntsgordel weten ze dat hun kind goed is beveiligd. Ouders zullen tevens minder stress ervaren bij het betreden van de auto, omdat ze weten dat hun kind veilig is gezeten.

4. Comfortabel reizen

Meerdere auto kinderstoelen bieden diverse comfortabele opties. Het is dan ook belangrijk om de juiste autostoel te kiezen voor je kind, want wat een veilig gevoel geeft, is niet altijd comfortabel voor je kind. Kijk dus goed naar welke autostoelen er zijn met bijvoorbeeld een verstelbare hoofdsteun, extra nekkussens of schouder- en heupgordels die comfortabeler zitten.

5. Kosten besparing

Hoewel het kopen van een autostoel aan het begin duur kan lijken, zal het in de lange termijn geld besparen. Als je samen reist met twee of meer kinderen, dan bespaar je geld door maar één autostoel te kopen, in plaats van steeds weer een nieuwe autostoel te kopen. Autostoelen zijn doorgaans gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor deze jarenlang meegaan. Je kunt hierdoor deze autostoelen in de toekomst doorgeven aan andere gezinnen. Zo kun je op de lange termijn dus geld besparen.

Gevolgen van geen auto kinderstoel

Als je geen autostoel hebt, verhoog je het risico op blessures voor je kind bij een ongeluk of botsing. Bovendien kun je een boete ontvangen als de politie ziet dat je geen kinderstoel hebt. Hoewel een kinderstoel aan het begin een aanzienlijke kostenpost kan lijken, is het investeren in de veiligheid van je kind het waard.

Conclusie

Een auto kinderstoel is een must als je een kind hebt. Een autostoel maakt de reis van je kind veilig en comfortabel. Naast de veiligheid biedt de autostoel ook lange termijn kostenbesparingen. Vergeet dus niet om voor een auto kinderstoel bestellen als je kinderen hebt.

.