Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Dit is waar je rekening mee moet houden als je een grasmaaier koopt

Of je nu voor het eerst een huis hebt met een grote tuin en daarom op zoek bent naar een grasmaaier, of al een ervaren persoon bent met groene vingers, je wilt een grasmaaier aanschaffen die jouw leven een stukje makkelijker maakt. Als je een grasmaaier koopt die van hoge kwaliteit is, zul je daar op de lange termijn veel profijt van hebben. Je zult minder tijd besteden aan het maaien van gras en de grasmaaier zal waarschijnlijk langer meegaan. Als je een grasmaaier koopt die nauwkeurig zijn werk doet, zal het ook niet nodig zijn om nog een tuinier in te huren, wat ook kan besparen in de kosten. Maar waar moet je nu precies op letten als je een grasmaaier gaat kopen? Over het algemeen hebben alle grasmaaiers wielen, zodat je deze makkelijk kunt besturen. Maar het ontwerp kan nogal verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld de Stihl accu grasmaaier, die dus op een accu werkt. Maar er zijn ook wat oudere modellen verkrijgbaar, die compleet manueel bediend worden. Ben jij benieuwd geworden? Lees dan snel verder om meer te leren over de eigenschappen van een goede grasmaaier!

Elektrische grasmaaiers

Als je niet een hele grote tuin of erf hebt die je moet grasmaaien, dan is een elektrische grasmaaier misschien wel wat voor jou. Je hebt namelijk modellen met een snoer, die niet tot heel ver kunnen reiken. Daarnaast hoef je niet aan de gang te gaan met gas of benzine, waar sommige grasmaaiers op werken. Er zijn tegenwoordig ook elektrische grasmaaiers verkrijgbaar die snoerloos zijn, wat ook erg gebruiksvriendelijk is. Verder zijn er ook elektrische grasmaaiers op de markt die stiller zijn dan anderen, wat ook fijn kan zijn voor je oren. 

Aandrijfsysteem

Als jouw tuin relatief vlak is en niet heel groot, kan het fijner zijn om een traditionele grasmaaier te komen die je zelf vooruit duwt. Deze zijn vaak goedkoper en hebben minder mechanische onderdelen die kunnen verslijten. Stel dat je juist een grote tuin hebt, met tevens hobbels en heuvels, dan kan een zelfrijdende grasmaaier een betere keus zijn. Deze zijn speciaal gemaakt voor lastigere oppervlakken en hebben daarnaast een grote capaciteit, waardoor ze lang mee gaan. Het is goed om hier van te voren al rekening mee houden. Als je uiteindelijk besluit om een zelfrijdende maaier te kopen, dan is het goed om te kijken naar de verschillende snelheden van de maaiers.

Duurzaamheid

Daarnaast is het goed om te kijken naar de levensduur van verschillende grasmaaier. Het liefst wil je natuurlijk een grasmaaier die lang meegaat en die niet vaak gerepareerd hoeft te worden!