Pakhuis Delft
Image default
Zorg

Begrafenis aandenkens als mooie herinnering

Een begrafenis is voor veel mensen een mooie afsluiter. Tijdens een begrafenis kunnen de familieleden, vrienden en kennissen terug denken aan de mooie tijd. Ook kunnen zij herinneringen ophalen en om de persoon rouwen. Om een begrafenis extra speciaal te maken kan je begrafenis aandenkens te maken of kopen. Zo hebben de aanwezigen tijdens de begrafenis nog iets extra’s, wat ze kunnen meenemen naar huis en dicht bij hen kunnen houden. Dit is dan ook een mooie herinnering aan de overledene en de begrafenis. Als mensen dit liever niet willen dan mogen ze dit natuurlijk weigeren, want er is een kans dat mensen het dan ook liever niet mee naar huis willen nemen. 

 

Geurkaarsen

Wat een leuk aandenken is en iets waar veel mensen profijt aan hebben is een geurkaars. Je kan zelfs geurkaarsen zelf maken. Zo heb je ook een afleiding en ben je bezig met het maken van een aandenken voor familieleden, kennissen en vrienden. Ook dat is een mooi gebaar. Natuurlijk kan je ook geurkaarsen kopen. Neem een geurkaars met een geur waar de overledene bijvoorbeeld erg van hield of lekker vond. Of neem een geurkaars die je doet denken aan de overledene. De geurkaars hoeft dan ook zeker niet groot te zijn. Er bestaan veel kleine kaarsjes die je kan gebruiken als een aandenken. Verder kan je een mooie boodschap op de geurkaars plakken. Voor meer ideeën neem een kijkje op de website.  

 

Plantbare zaadjes

Ook kan je plantbare zaadjes kopen en dit meegeven aan de mensen. Zo kunnen mensen de plantbare zaadjes in de grond stoppen, zodat er uiteindelijk een bloem ontstaat. Op deze manier heb je in gedachte een bloem gepland en kan dit een mooie herinnering zijn. Het geeft wellicht dan ook extra motivatie om de plant goed te verzorgen. 

Er bestaat groei papier waar de zaadjes in zitten. Dit groei papiertje kan je vervolgens in de grond stoppen en water geven. Dit is dan ook erg milieuvriendelijk. Het papiertje wordt afgebroken door de grond en de zaadjes die erin zitten kunnen gaan groeien. Op het groeipapier kan je ook weer een mooie boodschap zetten en in een hartje laten drukken.