Pakhuis Delft
Image default
Electronica en Computers

Dit moet jij weten over het kopen van een printer

Het kopen van een printer is niet iets wat je vaak zult gaan doen. Voor veel mensen is het is dan ook niet duidelijk waar je nou eigenlijk precies op moet letten als je op zoek gaat naar een printer. Er is vandaag enorm veel keuze en dit kan het vinden van de juiste printer voor jou nogal complex maken. Vandaar dat het handig kan zijn om wat hulp te hebben bij het maken van je keuze. In dit artikel kun je wat meer te weten komen over waar jij naar moet kijken als je een printer gaat kopen.

 

Dingen om op te letten bij het kopen van een printer

Wanneer je op zoek gaat naar een printer, is het eerst verstandig om een keuze te maken over wat voor type printer je nodig hebt. Je kunt onder andere kiezen uit een laserprinter, een inkjet printer, een all-in-one printer en een fotoprinter. Deze verschillende soorten printers brengen zo elk hun eigen voordelen met zich mee. De printers verschillen onder andere in de manier waarop de inkt op het papier wordt aangebracht. Ook is er nog een enorm verschil binnen elk type printer. Er zijn namelijk grotere en kleine printers. De printers zijn soms gefocust op het afdrukken van een zo een hoog mogelijke kwaliteit. Dit terwijl andere printers juist meer zijn gemaakt om zoveel mogelijk te kunnen printen per minuut. Wanneer jij een printer gaat kopen is het ook handig om na te denken over wat voor kleuren je nodig gaat hebben tijdens het printen. Je zult namelijk een bijpassende toner en inktcartridges moeten kopen voor je printer.

 

Het kopen van een refurbished printer

Ook is het kopen van een refurbished printer een erg goed idee. Het begrip refurbished wil zeggen dat het een product is dat al eerder door iemand is besteld, maar deze persoon het heeft geretourneerd na deze maar kort te hebben gebruikt. Daarnaast kan het gaan om een tweedehands product die weer als nieuw is gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een a3 laserprinter zwart wit te kopen waar niks mis mee is voor een stuk lagere prijs. Een  refurbished printer kun je kopen bij een aantal verschillende winkels die bovendien gebruikmaken van een keurmerk. Dit wil zeggen dat het product op meer dan 50 punten wordt gecontroleerd en er garantie wordt gegeven op het product. Zeker wanneer jij krap bij kas zit is dit zeker de moeite waard om te bekijken.