Pakhuis Delft
Image default
Gezondheid

Een voelbord speciaal voor ouderen met dementie

Bestel nu het voelbord voor ouderen met dementie en kom erachter hoe het hen kan helpen in het dagelijks leven. Door het voelbord kunnen ouderen met dementie beter hun gevoelens uiten. Het is een kalmerende activiteit waardoor de ouderen zich minder onrustig zullen voelen. Met het beleefpaneel worden alle zintuigen geprikkeld, dit doorbreekt de onrust.  

Een voelbord helpen ouderen met dementie hun gevoelens te uiten

Wilt u in uw zorginstelling een snoezelruimte inrichten? Bij Beleefpaneel vindt u beleef- en voelborden en knuffels voor demente ouderen of kinderen met een handicap. Snoezel hulpmiddelen geven ontspanning en gaan onder prikkeling tegen. Alle zintuigen worden gestimuleerd, waardoor een snoezelruimte verveling tegengaat. Wanneer u ervoor kiest om een snoezelruimte te gaan inrichten, geeft u deze mensen een groot cadeau. U geeft de bewoners namelijk een gevoel van geborgenheid en veiligheid; dit stimuleert gesprekken tussen elkaar, andere bewoners en de zorgverleners. Tevens kan het herinneringen oproepen. Het voelbord voor ouderen is perfect voor mensen die te kort aan dynamische prikkels ervaren, dit is vaak bij oudere met dementie. Het voelbord is een rustgevende activiteit waarbij de ouderen de onrust doorbreken en rust zullen ervaren. Daarnaast is het ook enorm handig dat alle doeken verwisselbaar zijn en dat deze wasbaar zijn. Het stimuleren van zintuigen is erg belangrijk voor mensen met dementie. Het voorkomt dat ze zich gaan vervelen, ze ontspannen zich en kunnen contact maken met andere bewoners.

Bestel nu een voelbord

Bestel nu het voelbord voor ouderen met dementie door contact op te nemen met het bedrijf. De specialisten gaan met u in gesprek om erachter te komen wat precies op het voelbord wilt hebben. Alle borden worden namelijk geheel op maat gemaakt. Zo past het voelbord bij elke zorginstelling en geeft het de ouderen om ergens naar uit te kijken. Bestel hem nu snel bij Livin’ Ontwerpbureau in regio Breukelen.