Laden...

Gegratineerde Aardappelen Recept

Gegratineerde Aardappelen zijn een eenvoudig klassiek recept, perfect voor uw paasdiner, Kerstmis, Thanksgiving of zelfs gewoon voor het zondagse diner.

Een makkelijke klassieker

Van alle aardappelgerechten, van geroosterde aardappelen tot gepofte aardappelen, zegt niets over comfort food zoals de romige kant van gegratineerde aardappelen (behalve misschien romige, boterachtige aardappelpuree).

Dus wat zijn gegratineerde aardappelen precies? Het woord ‘Gratineer’, waarvan men denkt dat het in Engeland is ontstaan, is in feite een definitie voor hoe de aardappel wordt gesneden. Dunne en gelijkmatig gesneden aardappelen worden in een ovenschaal gelaagd en vervolgens bedekt met een gekruide uien roomsaus en dan gebakken. Het resultaat is dit hartige recept voor gegratineerde aardappelen!

Ingrediënten

  • Aardappelen: Doré aardappelen (of rode aardappelen) hebben een zachte schil en hoeven niet te worden geschild (ze behouden hun vorm goed). Roseval aardappelen zullen ook werken, maar hebben de neiging om meer uit elkaar te vallen (maar smaken nog steeds goed).
  • Uien: Uien voegen veel smaak toe aan dit recept en zijn een klassiek ingrediënt. Snijd heel dun.
  • Roomsaus: Een snelle roomsaus gemaakt met bloem, boter, melk en bouillon. Als je kaas wilt toevoegen, haal dan de saus van het vuur en roer er een handvol of twee geraspte kaas door. Het zal smelten door de hitte van de saus.
  • Kruiden: Eenvoudige smaakmakers in dit recept zijn onder andere zout, peper, ui, knoflook. Voeg je eigen favorieten toe, waaronder tijm, rozemarijn, peterselie.

Gegratineerde Aardappelen Maken

Gegratineerde aardappelen maken kost tijd, maar het is gemakkelijk. Hoewel echte gegratineerde aardappelen geen kaas hebben, voegen we er soms een klein beetje aan toe!

  • Snijd de aardappelen en uien in dunne plakjes.
  • Zelfgemaakte saus maken (recept hieronder)
  • Leg de aardappelen in laagjes met, uien en saus. Dek af en bak.
  • Verwijder de folie en bak nog een beetje, deze stap zorgt voor de heerlijke bruine bovenkant op de gegratineerde aardappelen
  • Snijd de aardappelen gelijkmatig om ervoor te zorgen dat de gegratineerde aardappelen gelijkmatig garen
  • Gebruik een mandoline om dit werk extra snel te doen
  • Een roux is de basis voor een romige saus. Een roux betekent gewoon vet (in dit geval boter) en bloem koken en vloeistof toevoegen om een ​​saus te maken!
  • Als u besluit kaas aan de saus toe te voegen, verwijder dan de saus van het fornuis en roer er 100 tot 150 g kaas door (cheddar/gruyère zijn goede keuzes).
  • Kruid de aardappelen tussen de lagen met peper en zout.
  • Dek af met folie terwijl het bakt, hierdoor kan het stomen en zijn de aardappelen iets sneller gaar.

Tips voor perfecte gegratineerde aardappelen

Gegratineerde aardappelen van tevoren maken

Om deze van tevoren te maken hebben we ze gedeeltelijk gebakken met geweldige resultaten.

  • Bak de schaal afgedekt 50-60 minuten.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op het aanrecht (laat ze afgedekt, de stoom zal helpen om het koken af ​​te maken).
  • Goed afdekken en koel wegzetten.
  • Op de dag van serveren minimaal 30 minuten voor het bakken uit de koelkast halen. Bak onafgedekt ongeveer 35 minuten of tot het is opgewarmd

Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verschillende producten kopen voor dit heerlijke recept, zoals Agria Groot aardappelen.

Tags:

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

De Balinese keuken is diepgeworteld in rituelen, familietradities en symboliek. Gerechten worden zelden zomaar bereid: elke combinatie van ingrediënten, kruiden en kooktechnieken heeft zijn oorsprong

Een thuisdiner kan zoveel meer zijn dan een standaard maaltijd aan de keukentafel. Het is een kans om je zintuigen te prikkelen, nieuwe smaken te

Als echte koffieliefhebber weet je dat de kwaliteit van je koffie niet alleen afhangt van de bonen die je gebruikt, maar ook van de staat

Duurzaam verpakkingsmateriaal is niet langer een optie, maar een noodzaak in de hedendaagse agro-industrie. Het gebruik van materialen die zowel het milieu ontzien als de

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een vriend, familielid of collega? Dan is een borrelpakket een geweldige keuze! Met een borrelpakket kun

Natuurwijn verovert gestaag de harten van wijnliefhebbers wereldwijd. In een speciaalzaak zoals Angolo Vinoso in Amsterdam vinden deze wijnen een prominente plaats. Deze winkel, gewijd

In de huidige tijd is online kaas bestellen een populaire keuze geworden voor liefhebbers van goede kazen. Bij Cromwijk Uw Kaasboer kunt u gemakkelijk en

Het pittoreske Brodazz Beach, gelegen aan het Bussloomeer, staat bekend om zijn serene sfeer en culinaire verwennerij aan het water. Maar wist je dat dit

Het laten bezorgen van je lunch biedt talloze voordelen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Of je nu een gezellige lunch thuis wilt organiseren of

Klinkers zoetwaren heeft heerlijke snoepjes, dranken en ijsjes die u niet zomaar kunt vinden in de supermarkt. Deze zijn erg eenvoudig online op hun website

Barbecueën is natuurlijk fantastisch, vooral in de zomer. Traditionele barbecues zijn meestal gemaakt van metaal, maar er is een alternatief dat steeds meer aan populariteit

Het organiseren van een barbecue is een leuke manier om samen te komen met vrienden en familie en te genieten van lekker eten en gezelligheid.

Catering is een service die wordt aangeboden aan klanten om voedsel en dranken te leveren voor evenementen en bijeenkomsten. Het kan gaan om zowel kleine

Zodra het weer een keertje tijd is om uit eten te gaan, kun je maar niet genoeg krijgen van alle keuzes van restaurants in de

Fastfood is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is zo lekker, maar toch zo ongezond. Daarbij is het niet alleen ongezond, maar

Quik Pootaardappelen uit Ammerzoden is een groothandel die, logischerwijs, zijn zaken in de kern richt op het aanbieden van aardappelen van de beste kwaliteit. Ook