Pakhuis Delft
Image default
Afvalverwerking

Wat doe je met lege big bags die overblijven?

Bij grote projecten moet je vaak een hoop puin en andere rommel afvoeren. Big bags zijn één van de meest efficiënte manieren om een bouwplaats netjes op te ruimen. In veel gevallen worden deze big bags dan ook in grotere hoeveelheden besteld. En dan is de kans groot dat er een aantal big bags overblijven. Wat doe je daarmee? Je hebt ervoor betaald dus het is zonde om er niets mee te doen, toch? Daarom in dit artikel verschillende tips waarmee jij de big bags die je overhoudt een tweede leven kunt geven!

Bewaren voor toekomstige projecten

Het lijkt misschien een beetje flauw maar bedenk van tevoren of je in de toekomst nog meer wilt gaan verbouwen. Big bags zijn gemaakt van een stevig weefsel van polypropyleen dat water- en uv-bestendig is. En omdat het materiaal erg flexibel is kun je ze jarenlang opgevouwen bewaren zodat ze weinig plek innemen. Scheelt je weer in de kosten bij het klussen!

Gebruikte big bags bewaren?

Bij gebruikte big bags is het opslaan wat lastiger. Omdat ze al zijn gebruikt is het geen net pakketje meer en nemen ze behoorlijk wat ruimte in. In plaats daarvan kun je ze via een professioneel bedrijf samen laten persen in een zogenoemde big bag compactor. Oude big bags worden dan in een plastic hoes samengeperst zodat ze veel minder ruimte in de opslag innemen.

Let op! Wanneer je big bags vult met afval en bijvoorbeeld langere tijd buiten laat staan kan dit ten koste gaan van de integriteit van het materiaal. Ga er dus niet zomaar vanuit dat een hergebruikte big bag dezelfde sterkte heeft als een nieuwe!

Aanbieden op Marktplaats

Iedereen die hoopt wat te besparen tijdens het klussen kijkt natuurlijk even op Marktplaats. De perfecte plek dus om de big bags die je overhoudt na jouw project op aan te bieden. Je kan er waarschijnlijk nog wat geld voor krijgen en je bent van je voorraad af. Omdat nieuwe big bags opgevouwen worden aangeleverd kun je ze ook makkelijk per post versturen.

Big bags in grote hoeveelheden recyclen

Wanneer je als bedrijf big bags in grote oplagen gebruikt dan kun je deze verzamelen en samenpersen met een balenpers. Deze kunnen vervolgens gerecycled worden zodat er weer andere producten van het plastic gemaakt kunnen worden. Dit is echter alleen interessant bij schone big bags in grote hoeveelheden.