Pakhuis Delft
Image default
Dieren

Handige producten voor het voederen en houden van koeien

Als veehouder ben je dagelijks bezig met de verzorging van je vee, zoals bijvoorbeeld paarden of koeien. Ook besteed je veel tijd aan het schoon en netjes houden van de stallen. Het onderhoud van de stallen en de rest van de boerderij neemt uiteraard ook veel tijd in beslag. Om je dieren gezond en fit te houden dien je ze regelmatig te borstelen. Koeien kun je  bijvoorbeeld het beste borstelen met een koeborstel. Ook moet je koeien uiteraard vaak genoeg en voldoende eten geven. Als je veel koeien hebt kan dit veel werk zijn. In onderstaande blog vind je daarom een aantal handige producten waarmee je je koeien snel en efficiënt kunt voederen. 

Afscheidingshekken

Als veehouder is het erg belangrijk dat al je koeien voldoende voedsel krijgen. Het is daarom goed als de koeien van elkaar gescheiden kunnen worden zodat ze niet van elkaars eten kunnen eten. Je hebt echter meestal niet de ruimte om alle koeien om op een aparte plek te laten eten. In dat geval is een Zweeds voerhek een goed alternatief. Dit zorgt ervoor dat de koeien naast elkaar kunnen eten zonder dat ze van elkaar eten kunnen eten. Dit komt omdat er in het het afscheidingen zitten die ervoor zorgen dat de koeien hun nek niet helemaal kunnen draaien waardoor ze dus niet bij het eten van hun buurman kunnen. Dit hek zorgt ervoor dat al je koeien dus tegelijk kunnen eten zonder dat je hoeft te controleren of je vee wel voldoende binnen krijgt. Houdt er wel rekening mee dat er verschillende formaten hekken zijn voor bijvoorbeeld kalveren en volwassen koeien. Ook kan het juiste formaat hek afhankelijk zijn van welk ras jouw koeien zijn.  

Voederbakken

Zorg er ook altijd voor dat je beschikt over de juiste voederbakken voor je vee. Je hebt hierin veel verschillende opties in materialen, hoogte en formaat. Ook zijn er veel verschillende vormen. Houd qua formaat rekening met de ruimte die je hebt en zorg vooral dat de voederbakken niet te groot zijn. Ze moeten echter ook niet te klein zijn want dan past er misschien niet voldoende in. Als je de voederbakken makkelijk wilt kunnen verplaatsen is het handig om te kiezen voor voederbakken op wieltjes je gemakkelijk kunt verrijden. Ook hebben sommige voedingsbakken een afscheiding waardoor je het voer heel makkelijk goed kunt verdelen.

Drinkbakken

Naast voedselvoorziening is de drinkvoorziening voor je vee natuurlijk ook erg belangrijk. Kies daarom voor geschikte drinkbakken waar je vee goed uit kan drinken. Let ook hier weer op welk materiaal het meest geschikt is voor je vee. Zo heb je bijvoorbeeld drinkbakken van metaal maar ook van beton en van kunstof. Afhankelijk van het materiaal zijn de drinkbakken gemakkelijk of juist minder makkelijk verplaatsbaar. Ook voor drinkbakken kun je uiteraard kiezen voor verrijdbare bakken. Deze kun je het makkelijkst verplaatsen.