Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

Het beste uit de verkoop van uw camper halen

Ultieme vrijheid

Voor veel mensen is een camper de ultieme vorm van vrijheid. U kunt overal heen zonder steeds de hele boel te moeten in-en uitpakken, zoals bij een caravan of tent. Bevalt de bestemming niet of is het slecht weer? Dan rijdt u gewoon verder. En natuurlijk de comfort van thuis: verwarming, airco, een eigen keuken, een eigen badkamer en toilet en een comfortabel bed. Reizen met een camper is erg goedkoop. Voor de aanschaf bent u wel een flink bedrag kwijt, maar dat haalt u er gemakkelijk weer uit. Bij een normale vakantietrip heeft u immers de kosten van onderdak, uit eten en reizen; bij een camper betaalt u slechts de benzine en soms een klein bedrag om te overnachten op een camperplaats.
Kortom: het reizen met een camper biedt een hoop voordelen. Maar wat als u uw camper onverhoopt toch wilt verkopen? Misschien gaat reizen niet meer vanwege gezondheidsproblemen? In dit artikel gaan we in waar u op moet letten bij het camper verkopen. We stippen ook even kort het inruilen van de camper aan. Zo haalt u het beste uit de verkoop van uw camper!

Aandachtspunten bij het kopen van een camper

  • Belangrijk bij de camper verkopen is de waardebepaling. Hierbij wordt de verkoopprijs van uw camper vastgesteld. Bij de waardebepaling wordt gelet op de bouwjaar, staat van de camper, de aanvullende opties van de camper, het aantal kilometers op de teller. Als u het lastig vindt om een goede waardebepaling te doen, kunt u daarvoor een professional inschakelen.
  • Bij de camper verkopen is het ook goed om een kentekencheck te laten doen. Uit deze check komen gegevens naar voren over RDW keuringen, km standen, schademeldingen, gestolen voertuig meldingen, APK keuringsresultaten, voertuigoverschrijvingen, schademeldingen en politie informatie. Het kan zijn dat u niet meer alles weet over de staat van uw camper. Het is goed om deze gegevens in één overzicht te hebben. Deze kentekencheck is vaak gratis.
  • Een duidelijke advertentie opstellen met zo veel mogelijk informatie over uw camper is ook belangrijk. Zo geeft u de eventuele koper zoveel mogelijk informatie over camper. Hoe meer informatie u verstrekt, hoe betrouwbaarder u als verkoper overkomt. Vergeet er ook geen duidelijke foto’s aan toe te voegen.

Camper inruilen

Als u uw camper niet wilt verkopen, maar wilt inruilen dan zijn er diverse bedrijven waar u terecht kan. U kunt altijd vrijblijvend informeren wat deze bedrijven voor u kunnen betekenen en zo de beste deal sluiten.
Succes met de verkoop of het inruilen!