Pakhuis Delft
Image default
Energie

Hoe kan ik besparen op mijn energie?

We willen allemaal wel eens wat meer besparen op onze energie. Wij geven u hier enkele tips mee om uw energierekening zo lang mogelijk te houden!

Energieleverancier met de laagste energietarieven

Door overstappen energie kunt u flink besparen op de energierekening. Dit is zeer eenvoudig en het bespaart wanneer u dit elk jaar doet een hoop geld. Door verschillende tarieven te vergelijken en te bekijken welke energieleveranciers het goedkoopste zijn, kunt u kiezen voor degene die het beste bij uw situatie past. 

Tips om te besparen op uw energie

U zal waarschijnlijk al vaak tips voorbij hebben zien komen in verband met het besparen van uw energie. Maar vele werken ook echt! Hieronder enkele van de meest efficiënte tips.

Let erop dat je de lichten dat je niet nodig heb, niet laat branden. Zo voorkom je dat je energie verbruikt waar je misschien niet van weet. Laat eens een avondje de televisie uit. Er is niets gezelliger dat eens in de week wat gezelschapsspellen te spelen met uw gezin. Onderzoek uw huis op verborgen gaten. U kunt een strip gemakkelijk gebruiken om het binnenkomen van koude lucht uit ramen en deuren te voorkomen. Een heel eenvoudig en goedkoop proces kan dit stiekeme energieverlies onmiddellijk oplossen. In elke bouwmarkt vind je snel de noodzaak om energie te besparen. Probeer in de meeste kamers een constante temperatuur te handhaven. Het heeft geen zin om de verwarming overdag helemaal uit te zetten, want dan moet u hem in de avond opwarmen om alles weer op een aangename temperatuur te brengen. De tip die voor alle huishoudelijke apparaten geldt, is dat je op het energielabel moet letten. Het energielabel op het apparaat geeft de energie-efficiëntie van het apparaat aan. Dus ben je van plan een nieuwe wasmachine, tv of oven te kopen? Maak dan het energielabel een doorslaggevende factor bij uw aankoop keuze.