Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Hoe gebruik je goud in je interieur?

Als je aan het woord “goud” denkt, komen er beelden van luxe en weelde naar voren – meestal in de vorm van persoonlijke accessoires zoals sieraden, of misschien iets in je kledingkast. De meeste mensen durven wel een beetje van dit kostbare metaal te dragen, maar geldt dit ook voor het gebruik van de kleur in hun huis? Het simpele antwoord is nee, of in ieder geval niet bewust. Er kan af en toe een spiegel met een vergulde lijst of details op een lampenkap te vinden zijn, maar een salontafel goud zie je niet vaak. Om het doelbewust en succesvol te gebruiken, heb je zelfvertrouwen en kennis van interieur decoratie nodig.

De voordelen

Goud heeft alle voordelen van andere metalen, zoals chroom en zilver – het heeft een glanzend oppervlak dat het licht weerkaatst en kan een ruimte een luxueuze uitstraling geven. Maar goud heeft ook iets speciaals: het kan een gevoel van warmte creëren dat andere metalen niet kunnen evenaren. Zelfs een klein beetje goud kan een ruimte direct een glamoureuzer gevoel geven, zoals met een gouden vaas. Maar let op, te veel goud kan overweldigend zijn en je interieur kan eruitzien als een decorset van een film. Er is een balans nodig bij het gebruik van metallics, en de juiste hoeveelheid goud geeft jouw interieur echt een luxe uitstraling.

Hoe begin je?

Het is verleidelijk om gewoon decoratieve accenten toe te voegen met behulp van accessoires. Je kunt bijvoorbeeld vergulde fotolijsten, lampen, kussens of franjes gebruiken. Dit is een goede manier om te beginnen. Door te begrijpen hoe je een doordachte samenstelling kunt maken in kleinere ruimtes, krijg je meer vertrouwen om goud in de hele kamer of zelfs in je hele woning te gebruiken. Daarom kan het erg nuttig zijn om een interieurontwerper in te schakelen!

Hoe complimenteer je goud?

Het is ook de moeite waard om na te denken over hoe je dit kostbare metaal kunt aanvullen. Goud is een luxe product, dus als je textiel gaat kiezen om mee te combineren, kun je kijken naar vergelijkbare luxueuze materialen. Stoffen zoals fluweel, mohair, leer of suède passen allemaal goed bij goud en zullen ook het geheel wat zachter maken. Het doel is dat dit kostbare product de andere items in je kamer versterkt en wordt versterkt door hen. Het mag niet de aandacht wegnemen van andere dingen in de kamer die er misschien niet zo luxe uitzien.