Pakhuis Delft
Image default
Beauty en verzorging

Hoe zit het met de verzekering van een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vetweefsel rondom de ogen wordt verwijderd. Deze procedure kan de oogleden verjongen en verbeteren, maar het kan ook een dure ingreep zijn. Gelukkig zijn er zorgverzekeringen die deze ingreep vergoeden. In dit artikel bespreken we welke zorgverzekeringen een bovenooglidcorrectie vergoeden.

 

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Een bovenooglidcorrectie wordt over het algemeen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit komt omdat het als een cosmetische ingreep wordt beschouwd en niet als een medisch noodzakelijke behandeling. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij een bovenooglidcorrectie wel vergoed kan worden vanuit de basisverzekering, zoals:

 

  • Functionele beperking: Als het hangende ooglid zorgt voor een functionele beperking, zoals verminderd zicht, kan een bovenooglidcorrectie wel vergoed worden vanuit de basisverzekering. Er moet dan wel een medische indicatie zijn.

  • Ziekte of trauma: Als de oogleden zijn aangetast door een ziekte of trauma, kan een bovenooglidcorrectie soms wel vergoed worden vanuit de basisverzekering.

 

Aanvullende verzekering

Als een bovenooglidcorrectie niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering, kan het wel mogelijk zijn om een vergoeding te krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Niet alle zorgverzekeraars bieden echter een vergoeding voor cosmetische ingrepen.

Er zijn zorgverzekeringen die een vergoeding bieden voor cosmetische ingrepen, zoals een bovenooglidcorrectie. De hoogte van de vergoeding en de voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar en per polis. Het is daarom belangrijk om de polisvoorwaarden goed te lezen voordat je een aanvullende verzekering afsluit.

 

Voorwaarden voor vergoeding

Als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. De voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar en per polis, maar over het algemeen gelden de volgende voorwaarden:

 

  • Medische indicatie: Er moet sprake zijn van een medische indicatie, zoals een functionele beperking, voordat je in aanmerking kunt komen voor vergoeding.

  • Eigen risico: De vergoeding kan worden verrekend met het eigen risico.

  • Eigen bijdrage: Sommige zorgverzekeraars vragen om een eigen bijdrage voor cosmetische ingrepen.

  • Erkende kliniek: De bovenooglidcorrectie moet worden uitgevoerd door een erkende kliniek.

 

https://ooglift.nl/