Pakhuis Delft
Image default
Beauty en verzorging

3 voordelen van een shampoo bar

Shampoo bars worden steeds populairder, en daar is een goede reden voor. Niet alleen zijn shampoo bars een effectieve en natuurlijke manier om je haar en hoofdhuid te reinigen, maar ze zijn ook veel milieuvriendelijker en zuiniger dan hun vloeibare tegenhangers. Ze bestaan in verschillende geuren en zijn gemakkelijk op te bergen en te vervoeren. Bovendien zijn er niet alleen shampoo bars, maar je kunt ook genieten van een body bar

Milieuvriendelijk

Om mee te beginnen is een shampoo bar een betere keuze voor het milieu dan een vloeibare shampoo. In tegenstelling tot hun vloeibare tegenhangers zijn shampoo bars veel gemakkelijker te recyclen. In plaats van naar de lokale stortplaats te gaan, kunnen ze worden omgesmolten en gerecycled tot nieuwe shampoo bars. Ze hebben ook geen verspillende en schadelijke plastic verpakking zoals veel vloeibare shampoos. Shampoo bars zijn ook veel vriendelijker voor het milieu omdat er geen schadelijke chemicaliën voor nodig zijn. Doordat ze natuurlijk geformuleerd zijn, met biologische oliën en essentiële oliën, zijn ze een minder schadelijk product. Dit zorgt er ook voor dat het product zich beter kan afbreken wanneer het in de natuur terecht zou komen. Er zijn veel verschillende soorten shampoo bars beschikbaar. Er is zelfs een natuurlijke zilvershampoo! Dus ook wanneer je speciale shampoo nodig hebt, kun je een milieuvriendelijke bar gebruiken.

Goed voor je haar

Een shampoo bar reinigt en voedt je haar en hoofdhuid zonder natuurlijke oliën te verwijderen. Dit is goed nieuws voor mensen met droog of krullend haar. Ook voor de mensen die een shampoo bar zoeken die zachter en minder schadelijk is dan de vloeibare. Vloeibare shampoos bevatten juist vaak agressieve chemicaliën die het haar en de hoofdhuid ontdoen van overtollige oliën, waardoor het haar uitgedroogd raakt en extra vocht en hydratatie nodig heeft. Dit kan ertoe leiden dat je vaker naar de kapper moet omdat je haar onhandelbaar en onhandelbaar vet wordt.

Gaat langer mee

Shampoo bars gaan langer mee dan vloeibare shampoo, wat goed nieuws is voor je portemonnee en het milieu. De gemiddelde shampoo fles gaat een paar maanden mee, maar dat hangt af van het merk en de gebruiksfrequentie. Een shampoo bar daarentegen kan een jaar of langer meegaan, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Omdat shampoo bars langer meegaan en niet bederven, hoef je je geen zorgen te maken over het weggooien ervan. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar het betekent ook minder afval omdat er minder verpakkingen gerecycled en weggegooid hoeven te worden.