Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Last van vochtplekken in je woning? Volg dan deze stappen

Wanneer je last hebt van vochtplekken, dan kan dit een aantal verschillende oorzaken hebben. Wat je vaak ziet, is dat het te maken heeft met de ventilatie die niet op orde is of bijvoorbeeld een lekkage die ervoor zorgt dat het vocht de woning binnen kan dringen. Wat de reden ook is, het is in beide gevallen belangrijk om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat je de vochtplekken weet te verhelpen. Naarmate ze langer blijven zitten, kunnen ze namelijk steeds meer schade aanrichten, met alle gevolgen van dien. Zorg er dus voor dat je het probleem direct aanpakt. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

 

Zoek de oorzaak van het probleem

Heb je last van vochtplekken plafond, dan kan het zijn dat dit te maken heeft met een lekkage of een slechte ventilatie. Wat je vooral ziet, is dat het tweede in veel badkamers het geval is. Je kunt het probleem dan wel verhelpen, maar dan is het een kwestie van tijd voordat het weer raak is. Kijken naar de oorzaak van het probleem is daarom dus ook vele malen belangrijker. Zo kun je in het geval van de badkamer kijken naar de mogelijkheden tot het beter ventileren van de ruimte. Op deze manier voorkom je dat het te vochtig wordt, waardoor er ook geen vochtplekken en dus schimmels kunnen ontstaan.

 

Behandel de muren en plafonds op de juiste manier

Wanneer je in de badkamer alleen een gipsplafond hebt, dan kan je plafond stucen verstandig zijn om te voorkomen dat de gipsplaten worden blootgesteld aan teveel vocht. Er zijn namelijk naast het stucen ook speciale coatings die kunnen worden aangebracht, waardoor vocht zich niet kan gaan hechten aan het stucwerk en daardoor dus ook niet in de platen kan gaan trekken. Dit kan je een hoop ellende besparen en is dus zeker verstandig om te doen. Het mag dan misschien wel een eenmalige investering zijn, maar de kosten voor het herstellen van de schade liggen doorgaans een flink stuk hoger kunnen we je vertellen.