Pakhuis Delft
Image default
Dienstverlening

Wat kan je doen aan een kapotte wasmachine?

Een wasmachine is een heel fijn luxe apparatuur in ons leven. Het bespaart ons tijd. De wasmachine helpt ons bij het reinigen van textiel, zoals kleding en handdoeken. Dit gebeurt door het wentelen van het wasgoed in sop. Doordat het wasgoed in het sop beweegt, verwijdert het vuil zich uit het wasgoed. Wanneer de wasmachine kapot is, is dat dan ook erg vervelend. Hierdoor moeten we alles met de hand wassen. Dit kost veel tijd en moeite. Om de wasmachine te maken moet er een witgoedreparatie plaatsvinden. Er zijn verschillende storingen die de wasmachine kan hebben. Dit zijn bijvoorbeeld een wasmachine die niet werkt en een wasmachine die lekt. 

Een wasmachine die niet werkt

Een wasmachine die niet werkt is heel vervelend. Maar er zijn verschillende dingen die je zelf kan proberen om het probleem op te lossen. Zo kan je de spanning controleren. Zit de stekker wel goed in het stopcontact? Controleer ook of er wel spanning op het stopcontact staat. Dit kan je doen door een ander apparaat op het stopcontact aan te sluiten. Het kan ook helpen te controleren of de deur van de wasmachine wel goed dicht zit. Wanneer de deur niet gesloten is gaat hij niet aan. Controleer ook of de kraan van de watertoevoer goed open staat. Werkt dit allemaal niet? Schakel dan een expert in.

Een wasmachine die lekt

Wanneer de wasmachine lekt zijn er ook verschillende dingen die je eerst zelf kan proberen. Het is goed om te kijken op welk moment en bij welk onderdeel hij lekt. Lekt de wasmachine als het water erin loopt? Dan is er waarschijnlijk een probleem met de toevoerslang. Controleer hierbij of de slang wel goed is aangesloten. Kijk ook of de slang niet beschadigd is. Wanneer er water lekt tijdens het pompen en centrifugeren zit het probleem bij de afvoerslang. Check ook hierbij of deze wel goed is aangesloten. Als de lek bij de deur zit kunnen de sluitringen kapot zijn of je gebruikt teveel wasmiddel. Schakel ook hierbij een expert in als je de oplossing niet kan vinden.