Pakhuis Delft
Image default
Aanbiedingen

Mancave decoratie – je eigen ‘grot’ opleuken

Geef de man een kans soms even te ontsnappen aan zijn dierbaren en je krijgt er een leukere man voor terug. Nu hoeft hij niet meteen de wijde wereld in daarvoor; want een mancave houdt hem ook vrolijk en leuk en toch lekker thuis! In een mancave kan een echte kerel even z’n eigen gang gaan, met vrienden of alleen. Ongestoord door het gewone huishouden. Een mancave kan in de schuur zitten, op zolder of in de basement, maakt niet uit. Het is in al die gevallen een toevluchtsoord voor mannen onder elkaar: bier drinkend, spelletjes doen of actiefilms kijkend. Voor al die mannelijke activiteiten zijn slechts twee dingen nodig: een fysieke ruimte waar vrouwen alleen als pin-ups aanwezig zijn en… mancave decoratie. Want zonder sfeer is er niks aan.

 

Sportieve mancave decoratie

Ook al wordt er stevig gedronken vaak, voor veel mannen is sport net zo belangrijk als het glas heffen. Ook al gaat dat soms heel goed in combinatie: op een bierkratje zittend naar het scherm kijken voor een eredivisiewedstrijd. In de decoratiesfeer moet je dan ook denken aan mooie portretten van favoriete sportteams, gesigneerde shirts en sporttrofeeën. Deze zaken passen uitstekend in een mancave en benadrukken de spanning en de opwinding van sportieve evenementen. Het zijn ook leuke conversation pieces voor gasten. Ook bordspelletjes hebben iets sportiefs en niet alleen Scrabble of Monopoly. In een echte mancave moeten dozen te grijpen zijn om een spannend spelletje te spelen. Daar mag best een goktintje aan zitten: een dobbelbeker met dobbelstenen doet het goed. Vintage bordspelen herinneren daarnaast aan goede oude tijden: ouwe jongens, krentenbrood.

 

Beeld en graag goed groot

Onmisbaar in de mancave is een home theater setup. Want de filmkijker en de gamer moet wel in stijl en vooral in groot formaat kunnen bediend in een mancave. Dat betekent een enorm scherm, hoogwaardige geluidsinstallatie en… perfecte stoelen om lekker in te hangen. Decoratieve aankleding bestaat dan uit filmposters, een nostalgische popcornmachine en replica’s van beroemde filmrekwisieten. Die dragen allemaal bij aan het gevoel van escapisme en entertainment in een typische mannenomgeving.

 

Licht op en ook in mancave decoratie

Ook al is een mancave een cave, daarom hoef je nog niet in het duister rond te tasten. De juiste verlichting is zelfs een smaakmaker bij mancave decoratie. Denk aan industriële hanglampen voor een stoer element, LED-strips voor de fun en verlichte reclamezuilen of panelen waarop typische mannenreclame is afgebeeld: benzine, bier, rookwaren, snelle auto’s of avonturen. Die retroverlichting past ook goed bij vintage meubilair. Ouwe leren banken, rookstoelen en ander jong antiek past goed in het sfeertje van een mannenkamer.

 

Decoraties rond het centrale meubelstuk: de bar!

Muziek is ook een dingetje in de mancave. Veel mannen hangen aan hun jeugd en dan vooral aan de muziek die ze vroeger draaiden. Qua mancave decoratie vertaalt zich dat in gesigneerd vinyl, oude platendraaiers en posters van vroegere topbands. Ook verzamelingen kunnen een plekje krijgen in de mancave. Of het nu gaat om action figures, om modeltreinen of om stripreeksen. Dit soort decoratie werkt supergoed uit in de mancave. En nog niet genoemd maar van ultiem en dan ook ultiem belang: een bar. Dit is het enige meubelstuk dat een mancave tot mancave maakt. Want een mooie thuis bar betekent drank, lekker lullen op de barkruk, barhangen en genieten. Zonder bar is en blijft een mancave een hobbyruimte.