Pakhuis Delft
Image default
Gezondheid

Plan eens wat tijd in om je even te vervelen

Plan eens wat tijd in om je even te vervelen

Jij merkt vast ook dat je leven soms aan je voorbij schiet. Je hebt het druk met het werk, je familie en vrienden vragen ook aandacht en dan heb je nog tijd nodig om te sporten en iets voor jezelf te doen. Het is leuk om altijd druk en bezig te zijn. Let wel altijd goed op signalen vanuit je eigen lichaam wanneer je te veel hooi op de vork neemt. Wanneer je continu over je eigen grenzen blijft gaan, kan je na een tijdje dichtklappen. Stress heeft nadelige gevolgen voor je mentale en fysieke gezondheid. Houd de symptomen van stress en een burn-out daarom goed in de gaten. In deze blog lees je waarom jij jezelf best weleens mag vervelen!

 

Wat zijn de voordelen van een dagje niksen?

Onze huidige maatschappij is op zo’n manier ingericht dat alles snel moet zijn. Het internet wat je gebruikt moet snel zijn, in een restaurant moet je snel geholpen worden een na een lange dag werk moet je nog even naar de sportschool. Na verloop van tijd ben je aan je drukke schema gewend, maar is dat nou wel zo goed voor je? Weinig mensen geven zichzelf de tijd om even niets te doen. Wist je dat er heel wat voordelen aan een middagje vervelen en niks doen zitten? Jezelf rust geven en toestaan om je eventjes te vervelen is erg goed voor de balans en rust in je lichaam en geest. Sommige mensen zweren bij een tijdje niets doen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat je hersenen in een veel creatievere staat komen wanneer ze even rust krijgen. Je krijgt er nieuwe ideeën en leuke inspiratie voor terug wanneer je pas op de plaats zet. Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen om een kwartier per dag in te plannen waarop je helemaal niets doet. Ervaar zelf wat dit met je doet, waarschijnlijk wil je daarna niet meer van het kwartiertje rust per dag af.

Hoe zorg jij ervoor dat je rust in je dagplanning opneemt?

Ben je bang dat je een burn-out hebt? Dan kun je altijd een burn-out test doen. Om te voorkomen dat jij jezelf voorbij rent, is het belangrijk dat je momenten van rust in je dagelijkse leven inbouwt. Pak je agenda erbij en zorg ervoor dat je rust in je routine gaat opnemen. Plan rustmomenten in tot je er zo erg aan gewend bent, dat je uit jezelf je rustmoment pakt.

https://liberi.nl/