Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor het gebruik van een schuimkanon

Door je auto schoon te houden, behoud je zijn uiterlijk en waarde door hem er in goede staat uit te laten zien. Een foam cannon, ook wel een schuimkanon,  is een geweldige manier om je auto schoon te maken. De eerste stap om je schuimkanon veilig te gebruiken, is weten hoe je het op de juiste manier moet doen.

Gebruik de juiste hoeveelheid zeep

Een van de belangrijkste tips om te onthouden bij het gebruik van een schuimkanon is om de juiste hoeveelheden zeep te gebruiken. Wanneer je je voertuig wast, wil je niet te veel zeep gebruiken. Dit kan namelijk het reinigingsmiddel verdunnen en zelfs de lak van je auto verwijderen. Hoewel reinigingsoplossingen variëren, afhankelijk van het type reinigingsmiddel dat je gebruikt, hebben ze allemaal één ding gemeen. Ze zijn allemaal ontworpen om vuil en verontreinigingen van het oppervlak van auto’s te verwijderen en schoon achter te laten. De beste manier om te bepalen hoeveel product moet worden gebruikt, is door de aanwijzingen op de verpakking te lezen. Je kunt ook online zoeken naar informatie over specifieke producten voordat je ze koopt.

Verwarm het water

De meeste mensen denken dat koud water goed is om je auto te wassen. Ze hebben het mis. Het gebruik van warm water is beter omdat het helpt om vuil, roet en andere verontreinigingen op het oppervlak van je voertuig los te maken. Dit maakt het later in het wasproces gemakkelijker schoon te maken. Warm water helpt je ook om swirls te voorkomen als je een borstel of spons gebruikt tijdens het wassen. Het is dus niet alleen belangrijk tijdens het spoelen, maar ook wanneer je zeep aanbrengt om vuil volledig van het lakwerk van je auto te verwijderen zonder schade aan te richten.

Breng een voorwas schuim aan

Voordat je je auto gaat wassen, moet je een voorwas schuim aanbrengen om vuil en roet los te maken. Dit zal helpen om de hoeveelheid tijd die aan het wassen wordt besteed te verminderen, aangezien je tijdens het schoonmaken niet zo veel hoeft te schrobben. Je kunt een spons of een zachte doek gebruiken om het schuim aan te brengen, maar zorg ervoor dat het nat is voordat je het gebruikt. Het is ook belangrijk dat je geen harde borstels of handdoeken gebruikt bij het aanbrengen van deze oplossing, zodat je geen krassen op het oppervlak van je voertuig maakt.

Laat de auto aan de lucht drogen voordat je hem wast

Door de auto aan de lucht te laten drogen, worden watervlekken voorkomen, wat erg lastig kan zijn om te verwijderen. Watervlekken worden veroorzaakt door mineralen in het water die bij het wassen op je auto achterblijven. Als je je auto in de schaduw wilt wassen, gebruik dan een handdoek om hem af te drogen als je klaar bent met wassen. De handdoek absorbeert overtollig water en voorkomt de vorming van minerale afzettingen op de carrosserie van je voertuig.