Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

Tweedehands BMW X1

Prachtige auto, de BMW X1. En dus heb jij de zoektocht naar zo’n fraaie Duitse compacte SUV ingezet. Een tweedehands BMW X1 vind je niet zomaar, dat vraagt scherpte en voortdurende alertheid. Want net zo snel als er een BMW X1 te koop aangeboden wordt, zo snel heeft deze gewilde auto alweer een nieuwe eigenaar gevonden.

De BMW X1: schoolvoorbeeld van een compacte SUV

De BMW X1 is dus wat men een compacte SUV noemt. Het is de vierde X-uitvoering van BMW dat met de X1 de concurrentie aan moet gaan met erkende andere toppers als de VW Tiguan, de Ford Kuga en de Audi Q3 om er maar een aantal te noemen. De BMW X1 is ondertussen alweer toe aan de tweede generatie, nadat de eerste generatie dienst deed vanaf de start (2009) tot 2015. De eerste generatie BMW X1 werd gemaakt op het platform van de E91 3-serie Touring, zoals ook de wielbasis identiek was. Binnen de tweede generatie BMW X1 heb je de keuze uit twee benzine en drie dieselmotoren. De wat duurdere uitvoeringen zijn eventueel met AWD te krijgen.

Ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje

Hoe goed, stoer, sportief en goed onderhouden jouw BMW X1 ook is, ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt even gewinkeld, stapt in de auto en de auto start niet. Daar sta je dan. Gelukkig kun je tegenwoordig rekenen op RoadGuards, een collectief van achthonderd monteurs die dag en nacht onderweg en dus altijd in de buurt zijn. Je belt ze en binnen een half uur is er een monteur bij je om je verder te helpen. Vervolgens betaal je rechtstreeks aan de monteur en vervolg jij je weg. Ook dan hoe je dus geen duur abonnement af te sluiten. Daarmee is pechhulp behoorlijk toegankelijker geworden.