Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Verschillende soorten verf

Er zijn veel verschillende soorten verf op de markt om kleur te geven aan bijvoorbeeld je muur, trap of het tuinhekje. Ook is er verf om bepaalde kleding te verven zoals je leren schoenen of je kleding. Het verven bepaalde objecten zorgt ervoor dat je ze weer een nieuw leven kan geven. Neem bijvoorbeeld een leren schoen. Als de leren schoen een aardig lange tijd gebruikt is en de gebruikssporen wil verwijderen, dan kan je er voor kiezen om je schoenen verven. Hierdoor zorg je ervoor dat je de schoenen niet hoeft weg te gooien. Wil je meer weten over verschillende soorten verven? Lees dan snel deze blog verder.

We beginnen deze blog met verschillende soorten verf die je binnenshuis kan gebruiken. De eerste verf die we gaan bespreken is lakverf. Lakverf is een verf die voornamelijk gebruikt wordt voor het verven van bijvoorbeeld kozijnen of meubels. Het is een verf die voornamelijk goed is voor objecten van hout. Bij het lakverf moet je goed opletten in het verschil van binnen of buiten verf.

Een nieuwe populaire verf die erg goed is voor het milieu, is verf op waterbasis. De verf op waterbasis bevat het water als oplosmiddel. Het zorgt er dus voor dat er geen schadelijke stoffen vrij komen. Deze verf zie je terug in verschillende vormen. Zo kan je bijvoorbeeld je schoenen verven met angelus leerverf. Angelus leerverf is een verf die goed geschikt is voor het verven van je schoenen.

De laatste verf die we in deze blog behandelen is een verf op basis van terpentine. De verf op basis van terpentine is de meest gebruikte verf in Nederland. Het voordeel van deze verf is dat je de verf bijna nooit hoeft te verdunnen. Je hoeft dus niet extra werk te verrichten als je even snel een muurtje wil verven.

https://www.leerverfshop.nl/